Condescu mai colecţionează un dosar penal pentru afacerile de la Pandurii

CONDESCU

Ex-preşedintele clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, s-a ales cu un nou dosar penal. Sesizarea a fost depusă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj de actuala conducere a clubului Pandurii, condus de Mihai Prunariu. Noul boss al clubului Pandurii a comandat un audit realizat de o firmă din Bucureşti, documentul respectiv fiind finalizat recent.

prunariu-pandurii-002

Concluziile raportului de audit nu sunt deloc în favoarea fostei conduceri a Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în frunte cu fostul preşedinte Marin Condescu şi ajutoarele acestuia de la vremea respectivă. Firma de audit a scos în evidenţă o serie de nereguli legate de modul în care au fost cheltuite fondurile clubului sau realizate împrumuturi sau achiziţii. Mihai Prunariu a declarat că în decurs de o săptămână va prezenta raportul de audit Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii şi în AGA, din care fac parte următorii asociaţi: Complexul Energetic Oltenia (asigură 70% din buget), Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu Jiu şi SC Artego. USMO a fost exclusă recent din conducerea Clublului Pandurii, însă Prunariu se aşteaptă la o acţiune în instanţă din partea sindicatelor. Decizia de excludere a avut legătură cu faptul că USMO nu a mai cotizat de doi ani la clubul Pandurii şi se îndreptase în instanţă cu o plângere împotriva clubului.

Poliţia, pe urmele lui Condescu

La clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu este în derulare şi un control al Administraţiei Finanţelor Publice Gorj, de la care se aşteaptă să prezinte şi prejudiciul, în cazul neregulilor depistate în cadrul raportului firmei de audit. Prunariu nu a mai aşteptat să prezinte raportul în CA şi în AGA şi nici rezultatul controlului tematic de la Administraţia Finanţelor Publice Gorj şi a făcut o sesizare la organele de anchetă: „Deocamdată, nu pot să spun decât că sunt elemente de încălcare a legii, dar numai organele competente pot să stabilească acest lucru. Voi prezenta raportul de audit în Consiliul de Administraţie şi în AGA. Am depus raportul şi o sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj pentru că sunt elemente care conturează săvârşirea unor posibile infracţiuni – posibil fals intelectual, din partea fostei conduceri. Poliţia va stabili exact despre ce este vorba. Finanţele Publice vor fi cele care vor decide dacă este sau nu produs un prejudiciu. Nu puteam să preluăm clubul fără să ştim ce s-a întâmplat. Auditul a vizat anii 2012-2013. A fost verificat modul de operare al documentelor contabile, împrumuturile contractate, dobânzi, documentele înregistrate sau neînregistrate, plăţi necuvenite, înregistrări greşite de documente. Au fost cumpărate terenuri, maşini, clădiri şi nu ştim cui folosesc. Noi deţinem şi 23% din Hotelul Mina din Rânca şi vrem să îl vindem CEO pentru că nu e în obiectul de activitate a clibului administrarea de hoteluri. Mai deţinem 10% din părţile sociale la televiziunea locală Tele 3. Vrem să le vindem pentru că nu avem ce să facem cu ele şi nu ne-au chemat niciodată la vreo şedinţă. Mai este şi situaţia maşinilor clubului, care încă nu e reglementată”, a declarat Mihai Prunariu.

Povestea mărcii „Pandurii”

Preşedintele Clubului Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, a declarat că în prezent nu există probleme în ceea ce folosirea mărcii Pandurii, în ciuda zvonurilor apărute în presa locală: „Au existat câteva nelămuriri legate de marca «Pandurii» şi s-au speculat tot felul de lucruri. În prezent, nimeni nu este proprietarul mărcii. Noi am depus o cerere la OSIM, dar exista deja o solicitare din partea firmei Succes Nic Com. Am negociat cu această firmă şi am semnat un document notarial prin care ei ne cedează nouă cu titlul gratuit marca pentru domeniile 35 şi 41, adică pentru domeniile sport, cultură, divertisment şi publicitate. Deocamdată nu s-a concretizat cesiunea pe 49 de ani pentru că încă nu au primit cei de la Succes certificatul de la OSIM. Când se va concretiza acest lucru, noi vom înregistra marca Pandurii la OSIM pe numele clubului, pentru domeniile amintite. În rest, noi avem un obiect de activitate sportiv, nu vrem să vindem bere Pandurii sau alte produse. Pentru cele două clase, clubul va avea toate drepturile şi cred că nu mai este niciun fel de nelămurire. Dacă Succes nu îşi va onora promisiunea de cesionare a celor două clase 35 şi 41, va plăti despăgubiri consistente. Este o clauză în document în acest sens. În rest, Succes are semnat cu Pandurii un contract de sponsorizare pe 500.000 de lei pe 5 ani şi primim de suma respectivă motorină, masă, produse. Noi asigurăm publicitate în sistem barter. Au mai vrut să alte firme să asigure masa la Pandurii, dar contra cost”, a precizat managerul clubului Pandurii.

Cine a cheltuit banii clubului?

În ceea ce priveşte bugetul clubului Pandurii, există în continuare nelămuriri pe ce au fost cheltuiţi banii de fosta conducere. Poliţia va aduce însă lumină şi în acest caz: „Până în ianuarie 2014, la club intraseră de la UEFA 2,2 milioane de euro, iar până în martie 2014 erau deja cheltuiţi. Au mai intrat tot de la UEFA în luna iunie 393.000 de euro, un milion de euro din drepturile tv, un milion de euro din aportul CEO la club, 250.000 din transferul lui Eric în Arabia şi trebuie să mai intre şi suma aferentă din transferul lui Pintilii. Când am venit la club, erau datorii de 43 de miliarde de lei vechi pe 2013 şi 2014 şi a trebuit să tot plătim că veneau somaţiile şi hotărârile executorii. Am făcut economii şi transferuri şi din contracte de un milion de euro. Bugetul pentru sezonul 2014-2015 este de 5,5 milioane de euro: 2,5 milioane de la asociaţi, 2 milioane din drepturile tv şi un milion din alte venituri”, a mai spus Prunariu. De amintit că Marin Condescu a fost deja trimis în judecată la Tribunalul Olt, într-un dosar în care acuzaţiile sunt, între altele, de spălare de bani şi delapidare, tot în legătură cu afacerile derulate de sindicalist la clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Rovinărean reținut pentru furt, acuzat că a spart geamul unei mașini de Poliție

Un tânăr de 22 de ani, din orașul Rovinari și doi prieteni ai acestuia au …

Un comentariu

  1. condescu sta linistit, a avut grija Caragea ca dosarul sa ajunga la un procuror corupt (T) si nu la Mota. Daca Condescu mai e liber e datorita lui Caragea care a facut tot circul cu mascatii si cu arestul de 24 de ore in timp ce ascundea probele gasite la club. Acum o sa vedem cum de Finantele gasesc atatea iar politia n-a gasit nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: