Condescu pregăteşte un tun

-condescuHOTEL-MINA

Marin Condescu tace şi face, mai ales că judecătorii au instituit pe capul acestuia o serie de restricţii. Liderul de sindicat, încă preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, arată de ce refuză să plece din fruntea sindicatelor, deşi imaginea sa este şifonată grav după ce a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de spălare de bani sau delapidare.

Marin Condescu ţine cu dinţii de postul de boss al Federaţiei Naţionale Mine Energie, întrucât încă mai are interese la organizaţie respectivă şi nu unele de natură sindicală sau de luptă pentru drepturile ortacilor şi energeticienilor, ci unele mai ales unele de natură financiară. Dacă lupta sindicală a fost delegală unora dintre vicepreşedinţii săi, omul de afaceri Marin Condescu, departe de luminile reflectoarelor, pune la cale nu un miting sau o grevă la Complexul Energetic Oltenia, ci tot o afacere din care poate să iasă un profit pentru ce a mai rămas din Federaţia Naţională Mine Energie pe care încă o mai conduce. Aceasta în ciuda anunţurilor că îi va lăsa şi pe alţii să vadă cum este pe fotoliul de preşedinte.

Eterna afacere Hotel Mina

Tunul pe care Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, doreşte să îl mai dea este vânzarea părţii pe care o mai deţine din Hotelul Mina, către Complexul Energetic Oltenia. Potrivit reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, producătorul de energie electrică şi cărbune a ajuns să deţină în momentul de faţă 60% din Hotelul Mina, iar diferenţa ar fi la Federaţia Naţională Mine Energie. Gândindu-se că ar putea face rost uşor de bani, şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie şi amicii săi de la sindicate au înaintat o ofertă de vânzare a acţiunilor pe care le deţine. Suma cerută pentru ca SC Complexul Energetic Oltenia să devină proprietarul integral al Hotelului Mina de la Rânca este de 700.000 de lei. Este interesant de aflat cum şi-au făcut calculele cei de Federaţia Naţională Mine Energie, având în vedere că obiectivul a fost construit şi prin sume strânse de la fiecare miner din Oltenia şi nu numai şi nu doar de prietenii lui Marin Condescu. La vremea respectivă(2005) s-a vorbit de 50 de lei, bani daţi de fiecare miner în parte pentru construcţia Hotelului Mina din Rânca. Prin urmare, banii ar trebui să se întoarcă la toţi cei care au contribuit la realizarea lucrărilor şi nu doar la ce a mai rămas în Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu.

Hotel evaluat la aproape un milion de dolari

Potrivit unei evaluări realizată de Dănuţ Pistriţu în anul 2010, defuncta Olservmin SRL, firma de casă a sindicatelor lui Marin Condescu, figura cu un aport financiar însemnat la construirea Hotelului Mina. Olservmin ar fi cotizat cu 1,5 milioane de lei la construcţia hotelului şi deţinea la vremea respectivă(anul 2005) 37% din acţiuni. În urma evaluării respective, s-a ajuns la concluzia că Hotelul Mina valora peste 3,1 milioane de lei, aproape un milion de dolari, cu tot cu dotări şi cu baza sportivă. Tot atunci a fost consemnat în raport numărul acţionarilor de la Hotelul Mina şi procentele deţinute din hotel: Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia cu 25%, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu cu 23%, Centrala Naţională Confederativă a Sindicatelor Miniere din România (CNCSMR) cu 15% şi Olservmin cu 37%. În prezent, Complexul Energetic Oltenia a reuşit să obţină 60% din acţiunile Hotelului Mina, prin cumularea celor de la Clubul Pandurii şi Olservmin, iar sindicatele conduse de Marin Condescu mai deţin încă diferenţa de 40%, prin cumularea acţiunilor USMO şi cele ale FNME.

Condescu nu are voie la sediul FNME, dar conduce FNME

Cu toate că este şef la Federaţia Naţională Mine Energie, Marin Condescu nu are voie să calce în sediul FNME, oriunde ar fi acesta. În ciuda impedimentului, Condescu îşi coordonează bine echipa, pentru a mai face rost de fonduri, fie şi de la Complexul Energetic Oltenia, la care era abonat pe vremuri. Marin Condescu a fost izolat doar în aparenţă de magistraţi, pentru că încă încearcă să se impună prin toate mijloacele: „Impune inculpaților ca pe timpul controlului judiciar sa respecte si următoarele obligații: – să nu se deplaseze la sediul Federaţiei Naţionale Minei Energie (FNME), Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) şi Clubului Sportiv «Pandurii Lignitul» Târgu Jiu, din Mun. Târgu Jiu, str. Victoriei, nr. 22, Jud. Gorj, precum şi la sediul SC EDENRED ROMÂNIA SRL București, din Sector 4, Calea Ştefan Vodă, nr 133, București şi sediul SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA din Mun Târgu Jiu, Strada Ioan Cuza, nr.5, Jud. Gorj – să nu se apropie de reprezentanții legali ai persoanelor vătămate SC EDENRED ROMÂNIA SRL București şi ai părților civile Clubului Sportiv «Pandurii Lignitul» Târgu Jiu şi SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, de coinculpatul Temelescu Viorel, precum şi de martorii din acte Ciora Remus Sorinel, Bejancu Daniela, Ciocan Gheorghe Ştefan, Bunescu Dragoş, Stănescu Gabriel, Răducanu Liliana Mariana, Viasu Nicolae, Cărămizoiu Constantin, Negrea Elena şi Gridan Doina şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale”, conform magistraţilor Curţii de Apel din Craiova.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: