miercuri , 26 februarie 2020 - 18:59

Condescu și Golea, UMILIȚI de acționari. Clubul Pandurii SE DIZOLVĂ. Alți DOI ASOCIAȚI SE RETRAG

Ultimele declarații ale administratorului special al Clubului de Fotbal ”Pandurii – Lignitul” Tg-Jiu, Marin Golea, și ale unuia din principalii creditori, Marin Condescu, i-au înfuriat pe asociații clubului.
La ultima ședință AGA, niciunul dintre asociații clubului nu au vrut să stea de vorbă nici cu Golea și nici cu Condescu, iar Consiliul Județean Gorj și CE Oltenia fac demersurile legale pentru a ieși din structura asociaților de la Pandurii.

Marin Golea le recomanda, săptămâna trecută, asociaților să se retragă din asocierea de Clubul Pandurii și declara că se va îndrepta în justiție împotriva Consiliului Județean Gorj, Consiliului Local Târgu-Jiu, Artego SA și USMO care s-au angajat, în scris, că vor sprijini financiar echipa.
Chiar a doua zi, Marin Condescu și Răzvan Stanca, în calitate de creditor important, respectiv de reprezentant al jucătorilor ce au de recuperat bani de la club, i-au înaintat administratorului judiciar o solicitare pentru convocarea unei ședințe extraordinare a Adunării Creditorilor pentru că administratorul judiciar nu a înregistrat toate creanțele CS Pandurii, mai exact unele sume ce reprezintă neachitarea obligațiilor asumate în perioada 2013 – 2017 de către asociați. Adică, CE Oltenia datorează clubului 1,8 milioane de euro, Consiliul Județean Gorj, aproape 250.000 de euro, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia aproximativ 82.000 de euro, Consiliul Local Târgu-Jiu, circa 530.000 de euro și Artego SA aproape 1,3 milioane de euro.
Declarațiile celor doi i-au scos din sărite pe acționari, iar la întâlnirea care a avut loc joi, cel mai vehement dintre aceștia, Viorel David, directorul Artego SA, le-a reproșat atitudinea lor față de asociați, în condițiile în care societatea pe care o conduce, pe lângă contribuția de asociat, a făcut credite în câteva rânduri pentru a ajuta clubul.
De fapt, asociații au stat de vorbă câteva minute doar cu Marin Golea. La sediul Direcției Miniere unde a avut loc întâlnirea și-a făcut apariția, la un moment dat, și Marin Condescu, însă asociații l-au întrebat în ce calitate vorbește și au părăsit sala lăsându-l pe acesta cu ochii în soare.
După ce Artego a decis, relativ recent, să se retragă din calitatea de asociat al Clubului Pandurii, Consiliul Județean Gorj și CE Oltenia vor părăsi și ele asocierea, iar în acest caz clubul se va dizolva. CJ Gorj va supune votului consilierilor decizia, în următoarea ședință, iar Directoratul CEO va hotărî până la finele anului retragerea din acționariatul de la Pandurii.
Sumele la care fac referire Golea și Condescu sunt menționate în unele documente ca urmare a înțelegerii dintre asociați și conducerea clubului de fotbal cu scopul de a justifica faptul că CS Pandurii avea asigurată finanțarea, documentele fiind necesare la dosarul de licențiere, în nici un caz nefiind vorba de angajamente de plată.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Un comentariu

  1. Foarte bine a;au ajuns niste semianalfabeti sa traga la raspundere oameni care au demonstrat ca pot conduce.
    Dl.David banii care trebuie sa-i dat la acesti DERBEDEI mai bine impartiti-i la salariati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.