Condescu, trimis la școală, de judecători! Fostul șef de la Pandurii, la muncă în folosul comunității


Cei doi foști șefi ai Clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu și Viorel Temelescu, au aflat, joi, sentința definitivă în dosarul de la Curtea de Apel Craiova. Instanța din Bănie a respins apelurile formulate de avocații inculpaților și a menținut pedeapsa Tribunalului Olt. Prima instanță a decis ca fostul președinte de la Pandurii Târgu-Jiu să fie condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în timp ce fostul subaltern Viorel Temelescu a primit doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate. Dosarul vizează mai multe infracțiuni, principala fiind „spălare de bani”, pentru care s-a dispus achitarea în prima instanță.

„Speranța noastră, a apărării, a fost să se dispună achitarea și aveam foarte multe argumente în acest sens, am solicitat și mai multe probe, din păcate au fost respinse, vom vedea din ce motive. Așteptăm să vedem hotărârea”, a declarat Radu Marinescu, avocatul lui Marin Condescu. Fostul lider sindical va munci în folosul comunităţii. „Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Scolii Gimnaziale Ecaterina Teodoroiu Târgu-Jiu sau Scolii Gimnaziale Sf. Nicolae Târgu-Jiu, judeţul Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a decis prima instanţă. În folosul comunității va munci și colegul lui de dosar.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, „în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada martie – septembrie 2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica CESIONAR şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare şi obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”.

Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

4 comentarii

  1. „Justitia,justitia…”,asta da „justitie,hoti dovediti,inchisoare cu suspendare!!!Cat despre „prestatia de la scoala” a celor 2,cred ca este extrem de recomandabila,mai ales pentru a-i invata pe copii,domeniul in care s-au specializat si anume „MANTOCARII”,fara sa platesti pentru asta!!!

  2. Condamnatul ! Acum ii putem spune asa , desi sincer , a scapat usor pentru ce gainarii a facut … Cate milioane de euro a tocat el , pe excursii , gagici , masini si case . Dumnezeu nu doarme , Conde !

  3. Si mai e ceva foarte important!Despre prejudiciul,”cat e prejudiciul…!”nu spun nimic „magistraii”,platiti cu sute de milioane de poporul asta,sau lectia e furi enorm,iei „cu suspendare”!Insa nu ma mai mira nimic!Nu de alta,dar nu numai ca nu s-a intamplat nimic cu biletele de tratament,cu hotelul Mina de la Ranca,cand fiecarui salariat,i s-a oprit cate 500 000 delei vechi,dintr-o prima de Paste si Baican e si el bine merci,cu banii primiti de la UE pentru disponibilizari,etc.,etc.

  4. Oricum este un dosar tergiversat … Sincer, sunt socat cum de a primit si aceasta sentinta , cu suspendare . La relatiile lui trebuia fie achitat 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.