Condescu vrea bani pe sigla Pandurii – Greblă: Nimănui nu i-a trecut prin cap să ceară bani pe un desen!

CONDESCU-CU-GREBLA

Fostul şef de la Pandurii şi al sindicatelor miniere din Oltenia, Marin Condescu, pare că a rămas fără fonduri şi vrea să scoată bani şi din „piatră seacă”. Cel puţin aşa s-ar explica faptul că, la sfârşitul săptămânii, printr-un intermediar, acesta a notificat clubul condus de Eugen Pârvulescu, în legătură cu sigla Pandurii, al cărei proprietar este, alături de Toni Greblă şi de alte două persoane.

Povestea a ajuns şi la DNA prin 2012, când fostul senator şi actual judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, a declarat pentru Gorj Domino, că nu i-a trecut nimănui prin cap să ceară bani pe un desen. De menţionat este faptul că Toni Greblă, Marin Condescu, Dumitru Popa şi Lavinia Matei au înregistrat sigla Pandurii pe numele lor, la OSIM, în urmă cu aproape 8 ani. Plângerea din 2012 (de la DNA), a fost depusă de Constantin Creţan, din partea Federaţiei Naţionale a Muncii.

„Am înregistrat noi pentru ca alţii să nu solicite bani”

În 2012, actualul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, îl acuza pe Crețan de „tâmpenie“, spunând că, în ciuda faptului că este unul dintre proprietarii mărcii CS Pandurii, alături de Marin Condescu, nu a solicitat niciun leu: „Nu am profitat de acest aspect, și, în plus, orice beneficiu financiar se prescrie după trei ani. Amintesc că, practic, noi suntem proprietarii unui desen, siglă făcută prin 2005-2006 Este vorba despre un simplu desen, reprezentativ spunem noi. Orice club trebuie să aibă o siglă care să-l reprezinte. Am înregistrat sigla la OSIM, având în vedere ca ea deja exista pe tricouri sau pe clădiri, pentru a preîntâmpina ca alții să ne solicite sume de bani pentru utilizare. Nu am beneficiat de niciun leu de la Pandurii, nu ne-am gândit niciodată să vindem sigla, din contră, am sprijinit clubul cu tot ce am putut. În plus, orice drept financiar se prescrie după trei ani de utilizare… Habar nu am cât costă această marcă, dar în niciun caz 2 milioane de euro, cât s-a vehiculat. Nici clubul, cu jucători cu tot, nu face atât. Poate marca Pepsi face 2 milioane de euro. După părerea mea, plângerea lui Crețan este o tâmpenie. De aceea, chiar fac o sugestie: să vină el cu o altă siglă și dacă este reprezentativă, s-o cedeze echipei și poate că mâine vom folosi sigla lui Crețan. Dar bănuiesc că domnul Crețan are ce are cu Marin Condescu…“, spunea în februarie 2012, judecătorul Toni Greblă.

Acuze

Constantin Creţan îi acuzase pe Marin Condescu și pe Toni Greblă de „abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 248 Cod Penal, de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 15 Cod Penal, și de gestiune frauduloasă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 214 Cod Penal“, pentru că s-au „împroprietărit“ cu CS Pandurii, „pe banii minerilor și energeticienilor“.

Condescu vrea bani de la CE Oltenia

În zilele noastre, unul din membrii Consiliului de Administraţie al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Mihai Prunariu, spune că Marin Condescu vrea să facă rău clubului Pandurii şi chiar să obţină bani din acest lucru. Prunariu declară că Marin Condescu intenţionează să ceară bani, pentru că deţine dreptul de proprietate asupra siglei acestui club, finanţatorului principal al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: