Condiții de egalizare a șanselor la Evaluarea Națională pentru copiii cu afecțiuni medicale


Părinții care au copii cu deficiențe ce sunt elevi în clasa a VIII-a, pot depune în perioada 21 ianuarie – 28 februarie 2019, documentele pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor la simularea Evaluarii Naționale. Mai exact, părinții pot solicita adaptarea examenului de Evaluare Națională de la finalul gimnaziului în funcție de afecțiunile și necesitățile fiecărui copil în parte.

Părinții sau tutorii legali va trebui să depună o cerere tip, un referat de expertiză medico-pedagogica și fotocopie după Certificatul de naștere sau Cartea de Identitate a copilului. Acestea se vor depune la Registratura Inspectoratului Școlar. Referatul de expertiză medico-pedagogică se obține de la Comisia medicală municipală de orientare școlar-profesională, iar condițiile de egalizare a șanselor se vor aplica în funcție de diagnostic și recomandările cuprinse în referatul de expertiză medico-pedagogică.
Condițiile de egalizare a șanselor se vor aplica în funcție de diagnostic și recomandările cuprinse în Referatul de expertiză medico-pedagogică, la simularea Evaluării Naționale 2019 sau la Evaluarea Națională 2019, pentru elevii claselor a VIII-a, iar după caz în ambele situații.

loading...
Loading...

Citește și

Ce calitati feminine definesc succesul intr-un studio de videochat din Bucuresti

La fel ca fericirea, succesul este un termen relativ pentru fiecare dintre noi. Tocmai de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: