Conducerea CEO a fost de acord: angajații CEO nu mai plătesc biletele de tratament

sacelu-marciuc

După întâlnirea de ieri a liderilor de sindicat cu managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel s-a decis ca salariații care vor beneficia de biletele de tratament la Săcelu să fie scutiți de plata contribuției de 10%. Numai că salariații vor avea șapte zile de tratament la Săcelu, în loc de zece. Decizia s-a luat de comun acord, în ideea ca mai mulți salariați ai companiei să beneficieze de această facilitate. CE Oltenia are la dispoziție doar două milioane de lei pentru biletele de tratament ale angajaților din sistem.

Solicitarea a venit din partea șefilor de organizații sindicale, având în vedere faptul că tichetele sunt impozitate cu 16% conform legii: „Salariații nu mai plătesc acea contribuție, rămânând doar impozitarea deoarece biletele sunt catalogate, conform legii, ca fiind tichete de vacanță. Scutirea de la plata celor 10 procente  s-a stabilit joi, după ce o delegației a Federației „Univers” a purtat discuții cu directorul general Laurențiu Ciurel”, a spus liderul Adrian Marciuc, prezent la întâlnirea cu directorul Ciurel alături de Gabriel Căldărușe și Nanu Mic.

FNME s-a sucit în defavoarea angajaților pe care-i reprezintă

Pe de altă parte, aproape 40 de salariați ai CE Oltenia care au posibilitatea să fie scoși din lista disponibilizărilor având copii minori în întreținere, riscă să plece acasă de la 1 iunie. Și asta, pentru că FNME nu a vrut să semneze actele adiționale prin care aceștia ar fi putut să rămână în slujbe. „În principiu, FNME a fost de acord cu încheierea și semnarea actelor adiționale numai că miercuri, la ședința comisiei mixte, s-a sucit. FNME  nu a vrut să încheie actele adiționale, deși restul federațiilor au susținut această măsură. Asta înseamnă că 30-40 de salariați, cu copii minori, vor fi disponibilizați”, a spus liderul de sindicat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației „Univers”. Ulterior, directorul Departamentului de relații cu comunitatea, Ion Rușeț, a declarat că nu mai este necesară încheierea unor acte adiționale și astfel, situația angajaților cu copii minori în întreținere, rămâne, cel puțin deocamdată, neclară.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: