CONDUCEREA CEO, AMENINŢATĂ cu JUDECATA. Ce ACUZAŢII i se aduc


Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia îi acuză pe șefii CEO de încălcarea contractului colectiv de muncă, pentru că nu-i pun la dispoziţie spații pentru a avea sedii la Carierele Roșiuța și Jilț Sud.

Nicu Bunoaica este decis să dea în judecata conducerea Complexului Oltenia. Liderul sindical spune că a şi luat legătura cu un avocat. Acuză administrația CE Oltenia pentru imixtiune sindicală. În plus, anunţă că va sesiza și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nicu Bunoaica crede că șefii Complexului Oltenia îl consideră un pericol, pentru că vrea să înființeze un sindicat majoritar în companie, de aceea nu-i pun la dispoziție sedii pentru organizația sindicală pe care o conduce. Liderul sindical avertizează că la negocierile pentru următorul contract colectiv de muncă angajații CEO riscă să piardă din drepturi, dacă nu vor fi reprezentați așa cum trebuie. “Nu am obţinut sediul la cariera Roşiuţa, nici la Jilţ Sud, cu toate că în contract spune clar că se dau sedii la federaţii, uniunile sindicale, la sindicatele legal constituite şi departamente sindicale. Administraţia a tot lungit-o de la o comisie la alta. Nu au dorit să-mi pună spaţii la dispoziţie. Acum le-am cerut să spună clar, pentru că îi voi da în judecată, deja am vorbit cu avocatul. Îi voi băga la imixtiuni sindicale. Am făcut sesizare şi către ITM, pentru că ITM-ul este partea de mijloc, veghează la punerea în aplicare a CCM-ului. Se încalcă grav CCM-ul. Vom pierde foarte multe drepturi la următorul contract colectiv de muncă. Celelalte sindicate mici au sedii, doar Bunoaica nu trebuie să aibă sediu, pentru că este un pericol, pentru că va face un sindicat majoritar şi atunci administraţia se va gândi de 2 ori când va veni la o negociere. Eu nu voi permite să pierdem 9% din procente din sporuri, cum au permis ceilalţi. Eu cred că voi reuşi să fac un sindicat majoritar”, a declarat Nicu Bunoaica.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.