Conferință internațională la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale

facultatea-de-st-medicale

Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Şcoala de Educaţie Fizică şi Academia de Sport din cadrul Universităţii din Nigde – Turcia, FIEP EUROPE – International Federation of Physical Education şi Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Gorj, a organizat, în perioada 19-20 iunie, cea de-a II-a ediție a Conferinţei Știinţifice Internaţionale „Infinitul performanței umane”.

Conferinţa a avut ca scop dezbaterea în cadrul unei manifestări ştiinţifice a unor tematici de interferenţă între educaţia fizică şi sportul actual, kinetoterapie, ştiinţe medicale şi multiplele specialităţi ale acesteia, arta vizuală şi alte domenii complementare acestora. Acest mod de abordare multidisciplinară între domeniile amintite a fost aplicat cu succes şi în ediţia inaugurală de anul trecut, ediţie care a constituit o ocazie de întâlnire şi dezbateri între specialiştii din aceste domenii, în vederea convergenţei finalităţilor acestora.
În cadrul ediției de anul acesta a conferinței s-a continuat punerea în contact a cercetătorilor şi specialiştilor din domeniile ştiinţei sportului şi educaţiei fizice, kinetoterapiei şi al ştiinţelor medicale, în scopul îndeplinirii obiectivului comun, cel al promovării şi menţinerii unei stări optime de sănătate a populaţiei şi atingerea „infinitului” în performanţa sportivă şi umană în general. Iar acest „infinit” al performanţei umane nu se poate realiza fără artă, aşa cum gândea şi marele nostru sculptor şi părinte spiritual al universităţii noastre, Constantin Brâncuşi: „Raţiunea de a fi a artiştilor este aceea de a revela frumuseţile lumii”.
Obiectivul organizării Conferinţei ştiinţifice internaţionale „Infinitul performanței umane” se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de creştere a vizibilităţii pe plan naţional şi internaţional.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.