Consilier local ALDE, căutat de ANI la contracte! Primăria, obligată să-l dea de gol


Agenția Națională de Integritate a solicitat recent Primăriei Motru, printr-o adresă, să-i pună la dispoziție acte care dovedesc integritatea afectată a unui ales municipal ALDE, reclamat la ANI în toamna anului 2016. Este vorba despre contractele încheiate de Primăria ori Consiliul Local Motru începând cu luna iunie 2012 cu SC COMIS SRL, firma administrată de consilierul local Ion Cojocaru, dar și Hotărârile CL Motru care au stat la baza acestor contracte. Demersul este unul cu dedicație pentru alesul ALDE, deoarece între firma consilierului și o grădiniță din Motru a existat cel puțin un astfel de contract, bazat pe o comandă, în mandatul trecut a lui Cojocaru.

Fostul liberal Ion Cojocaru, în prezent consilier ALDE la Motru, a fost reclamat la ANI chiar de foștii săi colegi din PNL. O relevă chiar data în care s-a înregistrat sesizarea împotriva lui Cojocaru la ANI, adică 12 septembrie 2016, perioadă în care la Motru se stabilise majoritatea din Consiliul Local, ALDE trecând de partea PSD-PSRo-UNPR și a unui independent. Nu ar fi de mirare ca sesizarea să fi pornit chiar de la vârful PNL Motru, știut fiind că Ion Cojocaru a fost tentat de o colaborare pentru majoritate cu PNL, ca apoi să se renunțe la acest demers. Posibilitatea o iau în calcul chiar colegii de partid a lui Cojocaru care spun că plângerea împotriva alesului ar fi fost o încercare de intimidare la acel moment a actualei Opoziții, care și-a produs efectele însă abia acum.

Așteptare un an și trei luni!

Înregistrarea dosarului la ANI, reclamația conținând date precise cu privire la starea de incompatibilitate a lui Cojocaru, adică cel cu nr.37647/S/II/12.09.2016, demonstrează încă o dată că răzbunarea reclamantului a fost completă dar și cu bătaie lungă, cel care a corespondat cu Agenția culegând abia acum roadele demersului său.

Cert este că pe data de 27 decembrie 2017, la Primăria Motru s-a înregistrat cererea scrisă a ANI care îi cerea instituției publice locale, sub aspectul sancțiunii a 200 de lei pe ziua de întârziere, să-i pună la dispoziție actele care privesc legătura comercială dintre firma lui Cojocaru și cele două structuri publice. ,,Vă rugăm să ne transmiteți, de urgență, în copie certificată conform cu originalul, contractele, de orice natură, încheiate de către Primăria respectiv Consiliul Local Motru, începând cu luna iunie 2012 cu SC COMIS SRL, împreună cu Hotărârile Consiliului Local Motru care au stat la baza încheierii contractelor și procesele verbale de ședință din care să reiasă prezența și voturile consilierilor locali”, se arată în solicitarea Inspecției de Integritate cu nr.47315/G/II/ 20.12.2017.
Dacă în 30 de zile, adică până în această săptămână, Primăria Motru nu pune la dispoziția ANI actele solicitate ea poate fi sancționată cu amendă civilă de 200 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Cojocaru, la ultimul mandat!

Deoarece solicitarea ANI are o bază reală, firma sa având relații contractuale cu o grădiniță din oraș, mandatul de ales local a lui Cojocaru nu se va finaliza în 2020 ci mult, mult mai devreme. Lucrurile sunt și mai complicate, deoarece firma Comis SRL ar mai fi continuat activitatea comercială interzisă de lege prin interpuși, adică firme care cumpărau de la această societate și distribuiau produsele spre grădinițele și creșele din Motru, se vehiculează în localitate.
Liberalul Fotescu, cu sabia ANI deasupra capului
Cojocaru nu este singurul ales care riscă să rămână fără mandatul de ales local în perioada următoare. Consilierul liberal Valeriu Fotescu, asistent principal la Spitalul Motru și lider de sindicat, a prestat servicii medicale către Minerul Motru în mandatul 2012-2016. Fotescu era în mod evident în conflict de interese deoarece Consiliul Local Motru era acționar la echipa Minerul Motru. De altfel, Fotescu ar fi fost în aceeași situație și acum dacă echipa ar mai fi existat.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO: Mesajele care vă pot salva viața, trimise de astăzi în Gorj

Testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT va începe vineri, în …

Un comentariu

  1. dupa ce Popescu si-a batut joc de el de doua ori,o sa-l treaca pe linie moarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.