Consilier local PSD, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice! Va face muncă în folosul localității la școală ori la primărie!


Iliuță Predescu, consilier local la Telești, este la un pas de a-și pierderea mandatului de ales, după ce o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu, a decis cu câteva zile în urmă, să îl condamne la un an de închisoare cu suspendare și la obligarea de a presta muncă în folosul comunității, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Sentința nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel, fapt care îl scapă deocamdată pe ales, acesta rămânând în Consiliul Local ca și consilier PSD.

În noiembrie 2017, consilierul PSD din Buduhala, comuna Telești, a fost trimis în judecată în calitate de inculpat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice în dosarul nr.20066/318/2017. Asta pentru că, alesul PSD a fost implicat într-un conflict cu un alt cetățean, asta cu ceva ani în urmă, conflict din care Iliuță Predescu a reieșit vinovat. Pe parcursul procesului, inculpatul este adus în fața sentinței cu mandat de aducere, iar martorul Jugravu Cristian ajunge să spună cum au stat lucrurile atunci, tot cu mandat decis de instanță. Procesul pe fond s-a derulat din februarie până pe 24 octombrie când instanța Judecătoriei Târgu-Jiu decide să-l condamne pe Predescu la un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității astfel: ,,în baza art. 371 Cod penal, condamnă inculpatul Predescu Iliuţă la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. În baza art. 396 alin. 2 Cod pr. pen., cu referire la art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit şi calculat conform art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b, art. 94 alin. 3 Cod penal, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal cu referire la art. 404 alin. 2 Cod pr. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul UAT Teleşti sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Teleşti, urmând a fi individualizată în concret de către consilierul de probaţiune. În baza art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. c-e Cod penal se comunică Serviciul de Probaţiune Gorj. În baza art. 96 Cod penal cu referire la art. 404 alin. 2 Cod pr. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor legale ce prevăd revocarea suspendării executării sub supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod pr. pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”.
Sentința poate fi atacată cu apel, lucru care îl salvează pe ales de eliminarea din CL Telești, sentința nefiind definitivă.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: