duminică , 23 februarie 2020 - 15:47

Consilierul personal al primarului de la Drăguțești, declarat incompatibil de ANI


Sfetnicul primarului ALDE de Drăguțești, Ion Popescu, social-democratul Irinel Ungureanu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Asta pentru că, Gheorghe Irinel Ungureanu, fost viceprimar şi fost consilier local la Primăria Drăguţeşti: „În perioada 29 iunie 2012 – 10 februarie 2014 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator unic în cadrul S.C. Virgis Iris S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, a mai anunțat ANI.

Ungureanu a renunțat, în mod surprizător, la poziția de ales local PSD pentru cea de consilier personal al primarului ALDE, în ianuarie 2018. Pentru funcția de consilier, Ungureanu nu a susținut niciun concurs, știut fiind că slujba sa are perioadă determinată, adică se sfârșește o dată cu mandatul primarului ales, el fiind numit de primar pentru această poziție chiar dacă nu are studii de specialitate.

Irinel Ungureanu a fost exclus din partid, teoretic, pentru o scurtă perioadă de timp, anul trecut, de către fosta conducere a PSD Drăguțești. Ungureanu a rămas însă în organizație, acesta făcând campanie la parțiale la Târgu-Jiu și nu la Drăguțești, pentru candidatul PSD, Aurel Popescu.

Loading...

Citește și

LIDERUL PSD Gorj, FOC și PARĂ pe guvernul Orban. Ce l-a REVOLTAT

Mihai Weber îi acuză pe liberali că, de 4 luni de când sunt la guvernare, …

4 comentarii

  1. Sa fie dat afara de tot si sa ia cu el si pe primarul Dumitru Popescu .ca oricum nu fac nimic pentru comuna .mai ales pentru Iasi

  2. La oi…la oi….si sa-l ia si pe Nelu (primar) sa-l puna bodyguard ( cioban) la oi….hi,hi,hi,…

  3. CIOBANUL ASTA IL SFATUIESTE PE PRIMARUL DE LA DRAGUTESTI? PAI ASTA STIE SA SCRIE? PENTRU CATA BRANZA A DAT IN CAMPANIE TREBUIA RASPLATIT CU UN POST CALDUT SI BINE PLATIT.

  4. Irinel.a trecut de la Mosoiu la bodyguardul Nelu Popescu care promite satenilor multe .dar face putine sau deloc .daca era de la PsD .facea ceva pentru comuna .altfel are pe langa el numai oameni ca Irinel .si.a bagat toate rudele si amantele in primarie . Gen A lu Gridan de la Iasi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.