Consilierul premierului Viorica Dăncilă, așteptat la Târgu-Jiu


După ce la primul termen a lipsit pentru că avea treabă la Guvern, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, este așteptat, marți, la procesul de la Tribunalul Gorj. Judecătorul de caz a stabilit, pe 23 octombrie, ca o nouă înfățișare să aibă loc pe 6 noiembrie, după ce un singur inculpat s-a prezentat în fața instanței, și acela a cerut răgaz pentru a-și angaja un apărător. ”Acordă termen la 06 noiembrie faţă de cererile de amânare formulate în cauză”, a decis judecătorul de caz. Vâlcov a depus o cerere de amânare, în care a scris că se află în „imposibilitatea de a se prezenta, fiind la locul de muncă, Guvernul României”. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce, pe 5 octombrie, Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. Fostul ministru Darius Vâlcov este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Procurorii susțin că acesta ar fi inițiat constituirea a trei societăți, care acționau ca un tot unitar, iar un funcționar de la Oficiul de Cadastru ar fi primit timp de trei ani mită de la una dintre firmele înființate la inițiativa sa.

„Întrucât nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcționar de la OCPI Olt care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL — având ca activitate cadastru — astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI”, au stabilit anchetatorii. Darius Vâlcov este suspectat că ar fi exercitat „activități de determinare mediată”, în urma cărora doi salariați ai firmei controlate de acesta i-au dat funcționarului OCPI 1.000 de lei lunar, în perioada ianuarie – aprilie 2012, sumă care nu ar fi figurat în documentele contabile.

Ceilalți trei inculpați sunt Eduard Cincu, Mircea Dogaru și Elena Calotă, administratorul SC Millenium Topographica SRL la data comiterii faptelor. În timp ce Vâlcov este acuzat de comiterea infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită, ceilalți au fost deferiți Justiției pentru luare și dare de mită.

Loading...

Citește și

SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS ÎN GORJ! CLĂDIREA UNIVERSITĂȚII ”C. BRÂNCUȘI”, EVACUATĂ! UNEI STUDENTE I S-A FĂCUT RĂU!

UPDATE: Studenta, internată la Boli Infecțioase! Medicul Larisa Panduru, din cadrul DSP Gorj, a afirmat …

Un comentariu

  1. Ba esti nebun… toti borfasii si derbedeii au ajuns sa conduca tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.