Consumul de energie va creşte în următorii trei ani! Producţia de cărbune va STAGNA!


Consumul final de energie al României va fi în creştere în următorii trei ani, cu salturi anuale de circa 2,5%, se arată în Prognoza Echilibrului Energetic, publicată de Comisia Naţională Strategie şi Prognoză (CNSP).

Astfel, relatează Focus Energetic. ro, în 2018, consumul total de energie al ţării este estimat la 25,2 milioane de tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 3,1% faţă de anul trecut. În 2019, valoarea indicatorului va consemna o creştere de 2,5%, până la 25,8 milioane tep.
În anii 2020 şi 2021, consumul de energie va fi mai mare cu 2,5%, respectiv 2,4%.
Potrivit sursei citate, consumul populaţiei va creşte uşor, cu cel mult 0,5% anual, însă cererea în economie se va majora cu 4,4% anul acesta faţă de anul trecut şi cu 3,5% anual, până în 2021.
Resursele energetice vor cunoaşte uşoare creşteri anuale, de 0,9% în 2018 şi 2019, respectiv 0,6% în 2020 şi 0,4%, în 2021.
Dintre resursele de energie primară, cea mai mare creştere se constată la gaze naturale, care vor consemna un avans de 5,1% în acest an faţă de 2017 şi între 4,2% şi 4,9%, în următorii ani.
La energia hidro, eoliană şi fotovoltaică, creşterile sunt în jur de 3,5% pe an, în timp ce producţia de ţiţei va scădea cu până la 1% pe an. Pe de altă parte, producţia de cărbune şi cea de energie nucleară vor stagna.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Mai nou Boza a trecut la faza autocriticii.Asta mi-a amintit bancul cu directorul care și-a chemat înlocuitorul și i-au dat un sfat.: Când ți-e greu, deschizi primul dintre cele 3 plicuri pe care ți le dau acum.Cand iarăși ți-e greu deschizi al doilea plic și dacă dai iar de greu deschizi și ultimul plic.Trece vreme, se înțelege cu sndicatele dar vine greul și deschide primul plic in care era scris ,,Da vina pe colaboratori.,,Da vina pe ei și iarăși e trai pe vătrai, cu delegații la mare, munte și Paris, basca Bruxelles.
    Dar vine iarăși zâzania și deschide al doilea plic care era cam așa,, Fă-ți autocritica,,. Gata, face o autocritica ca la școală și iarăși e cer senin. Dar iar vine o vreme tulbure in politică și în societate și deschide al treilea plic,, Da-ti demisia și pregătește trei plicuri.Cred că a pregătit plicurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.