Contact de prestări servicii cu o instituție publică, reînnoit pe pofta directorului! Consiliul de Administrație, ignorat


Faptul că într-o instituție publică decide doar directorul, chiar și împotriva legii, nu este o noutate, cel puțin, nu la Muzeul Județean ,,Al. Ștefulescu” din Târgu-Jiu. Aici, Dumitru Hortopan, primul director din istorie care are de achitat pe propria prostie, peste jumătate de miliard de lei vechi statului, și-a angajat amicul de pahar, pensionar, la muzeu, considerând că nu va băga nimeni de seamă ilegalitatea făcută. Asta, deși contractul cu prietenul pensionar nu a fost avizat de Consiliul de Administrație al instituției ori de Consiliul Județean Gorj. Mai mult, actul încheiat ilegal în 2017 este reînnoit anual, cum s-a întâmplat deja luna aceasta.

În jur de 1000 de euro lunar, achită Muzeul Județean Gorj pensionarului Calotoiu, fost director adjunct al instituției, pentru lucrări insignifiante pe care acesta le face în favoarea instituției. Este vorba despre minime cercetări arheologice pe care respectivul le face, contra cost, pe raza județului. În perioada 2017-2018, activitatea lui Calotoiu a produs instituției județene de cultură doar o pagubă de 37.000 de lei, practic acesta neputând să-și acopere nici măcar salariul din munca prestată.

Cu toate acestea, anual, contractul ilegal încheiat de Hortopan cu pensionarul Calotoiu se reînnoiește, fără avizul CA-ului, în defavoarea altor firme ori persoane care pot fi interesate de acest aspect. Asta, cu atât mai mult cu cât, ,,nea Calotoiu” a adus buclucuri la Muzeu.

Ziua lui Calotoiu, organizată în Muzeul Curtișoara

Mai exact, pentru amicul de pahar, Hortopan a riscat un scandal de presă, permițându-i subordonatului să organizeze în 23 aprilie 2018 o petrecere de ziua onomastică a lui Calotoiu, în incinta Muzeului Curtișoara. Deoarece presa a aflat de bairamul făcut cu știrea directorului, la care participa respectivul, cheful s-a spart, fiecare invitat luând-o la fugă de frica jurnaliștilor. Abțiguit bine, Hortopan a dat o declarație la acel moment, care demonstra că directorul era la chef și intrase aproape de tot în mrejele lui Bachus. Din invitații de la eveniment au fost persoane care au rămas stupefiate că în loc să se simtă bine au trebuit să curse de alergare viteză să nu fie prinși în blițurile jurnaliștilor.
Interesant este că Hortopan, recent întors din China, este lăsat în pace de șefi, deși se cunoaște că activitatea sa managerială este deficitară.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.