Contractul unei instituții publice cu firma unui arhitect din Gorj, ținută la SECRET!


Firma arhitectului Alexandru Cămui, SC AMC 21 ARHITECT SRL, a prestat la solicitarea Muzeului Județean Gorj, contra cost, servicii pentru instituția publică constând în proiectarea „amplasare busturi de bronz Arethia și Gheorghe Tătărăscu, în incinta Casei Memoriale Tudor Vladimirescu” din Vladimir, în 2016. Contractul între cele două părți a fost încheiat la stăruința reprezentanților muzeului, presați de Curtea de Conturi a României să rezolve abaterile de legalitate privind prejudiciul produs de amplasarea ilegală, fără avize, a lucrărilor în Târgu-Jiu.

Pe 2 octombrie 2018 s-a cerut muzeului prezentarea contractului cu pricina dar juristul instituției, Predoiu Dragoș, a refuzat sau poate a ignorat comunicarea în termenul legal. Poate că acest contract nu ar fi fost comunicat nici în prezent dar pe 17 octombrie s-a dat celebra sentință prin care directorul muzeului a fost amendat de instanță pentru că a refuzat să ofere un răspus pe Legea 544. În acest caz, șeful instituției a percutat după ce în acest caz s-a făcut o reclamație administrativă, iar acesta a răspuns că în privința sancționării salariatul muzeului se va lua o decizie la prima întrunire a Comisiei de Etică și Disciplină. Mai mult, a transmis în copie documentul solicitat.
În baza acestui document, a contractului cu firma fiului cunoscutului arhitect Iulian Cămui, se trage concluzia că muzeul a încercat să exileze lucrările la Vladimir încă de acum trei ani.

Contrat fără avize

Acest contract s-a încheiat mai exact pe 11.07.2016 iar valoarea sa este de 2000 de lei, mai înainte de a se constitui așa-zisa Comisie Zonală a Monumentelor de For Public nr.4 Oltenia, cea infirmată ca inexistentă în acel an de către Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Este interesant că Muzeul Județean a derulat acest contract fără să aibă toate avizele necesare. Dacă pe 9 septembrie când a avut loc ședința acelei așa-zise comisii la Târgu-Jiu s-ar fi dat un aviz negativ acești bani plătiți firmei lui Cămui JR. ar fi putut fi imputați celor care au semnat contractul.
Curtea de Conturi Gorj nu a sesizat însă probleme cu acest contract, fie din neglijență, fie din neprezentare de către reprezentanții instituției culturale județene.

loading...
Loading...

Citește și

81 de hectare de teren forestier, pus sub topor pentru Cariera Roșia! Alte 28 de hectare au aceeași soartă pentru Jilț Sud

Guvernul a decis scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri pentru deschiderea şi punerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: