miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:54

Controale ale polițiștilor în tot Gorjul


Polițiștii gorjeni participă, joi, la o acțiune de amploare, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, care are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice. Controalele au început de miercuri, în tot județul. „Polițiștii gorjeni de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase. Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice. Totodată sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică. La acțiune participă reprezentanți ai Biroului pentru Imigrări Gorj și ISU Gorj”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.

La nivel național, peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică. Acţiunile organizate de Poliția Română, în primele nouă luni ale anului 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale, au avut ca rezultat comfiscarea a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase, cupru, respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase.

loading...
Loading...

Citește și

Numirea șefului DIICOT Gorj, în ședința de joi a Secției pentru Procurori

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: