Control în echipă! ITM-ul și Poliția, în verificare la o primărie din Gorj


Reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și cei ai Poliției au venit ieri în control la Primăria Albeni. Cei de la ITM au luat declarații de la câțiva salariați ai instituției publice, au stat de vorbă cu salariații și au făcut fotografii în birourile acestora din primărie. Funcționarilor nu li s-a adus la cunoștință de către verificatorii imtrați în instituția publică cu poliția care este scopul acestui control, deși salariații știu de nenumăratele scandaluri din primărie, în care câteva salariate au fost puse să muncească în condiții incorecte pentru că nu i-au făcut pe plac edilului local Ionuț Stan.

Verificatorii au vrut să vadă condițiile de lucru ale funcționarilor publici din Albeni, după ce mai multe sesizări au ajuns în instituție, atât legate de angajați puși să lucreze pe holuri cât și despre un comportament nedecvat al angajatorului la adresa salariaților instituției publice. Controlul nu s-a oprit doar în primărie, unde s-au luat declarații de al funcționari și s-au fotografiat condițiile de lucru, ci s-a extins și la alte investiții realizate în zonă, la care firmele aflate în contract cu primăria au fost acuzate că folosesc angajați al negru. Mai precis, că utilizează în activitatea plătită din bani publici, beneficiari de ajutor social, fără acte legale.
În localitate, cu o zi înainte de controlul ITM a avut loc un control al Inspectoratului de Stat în Construcții Gorj. Cei de la ISC au verificat lucrările de la o punte aflată în lucru pe raza localității, iar concluziile au fost negative pentru firma privată care lucrează la acest obiectiv. Puntea trebuie dărâmată, deoarece lucrările s-au realizată fără avizul organelor competente. Lucrările pe malul Gilortului sunt, de asemenea, ilegale, zona fiind protejată de Natura 2000.

loading...
Loading...

Citește și

Temutul radar pistol, scos pe șoselele din Gorj

Poliția a pus toate radarele pe vitezomanii din Gorj, în weekend. Zeci de șoferi au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.