Copiii fără CNP vor avea acces la educație!


Elevii care nu au un cod numeric personal (CNP) atribuit vor putea să urmeze cursurile școlare, cel puțin pe parcursul perioadei în care învățământul este obligatoriu. Este, însă, esențial să solicite acest lucru.

Așadar, începând de vineri, 22 noiembrie, grădinițele, școlile și liceele din țara noastră vor trebui să permită înscrierea tuturor celor care fac o solicitare în acest sens, chiar dacă nu dețin un CNP și, din această cauză, un certificat de naștere sau act de identitate. Aici putem vorbi despre copii, dar și despre persoane adulte, care n-au certificate de naștere sau CNP, potrivit avocatnet.ro.
Legea a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial, astfel că toate persoanele care doresc să se înscrie la școală pot face acest lucru.
La înscrierea în sistemul de învățământ din România, potrivit legislației în vigoare, este nevoie, pe lângă cererea-tip de înscriere și actele de identitate ale părinților, de certificatul de naștere al solicitantului sau actul de identitate.
În prezent, durata învățământului obligatoriu este de 11 clase, dar, începând din 2020, ea se va majora cu trei ani. Mai exact, de anul viitor, la cele 11 clase obligatorii din prezent se vor adăuga și clasa a XI-a și a XII-a de liceu, dar și grupa mare a grădiniței.

loading...
Loading...

Citește și

Liberalii și-au desemnat candidatul la Primăria Țicleni!

Biroul Politic Județean al PNL Gorj a decis, joi, 16 ianuarie a.c., să-l desemneze pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.