duminică , 20 octombrie 2019 - 12:14

Cornelia Orleanu, din Turceni, finalistă la Next Star

Cornelia-Orleanu-3

Cornelia are doar 9 ani și este o talentată interpretă de muzică populară. Deși doar un copil, fetița cu ochii de azur face față cu brio lecțiilor de la școală, celor de la Ansamblului „Brâulețul” din Turceni, dar și filmărilor concursului Next Star, eveniment transmis de postul Antena 1. Cornelia s-a calificat în finala concursului.

Cornelia-Orleanu-1Cântă de la vârsta de șase ani și acum, după doar trei ani, a strâns mai multe premii și participări la importante festivaluri. Cornelia Constantina Orleanu s-a născut și trăiește, alături de familia sa, la Turceni. Fetița cu chip minunat și talent pe măsură este elevă la Liceul Tehnologic din orașul Turceni, în clasa a III-a. Învățătorul său, Ștefan Stancu, a fost persoana care i-a arătat calea muzicii Corneliei. Și sora Corneliei este la fel de talentată, ambele făcând parte din Ansamblul „Brâulețul” Turceni. „Sunt din orașul Turceni, acolo învăț, acolo trăiesc alături de familia mea. Sunt elevă la clasele primare din cadrul liceului Tehnologic din oraș și am fost îndrumată pe drumul muzicii populare de domnul meu învățător, Ștefan Stancu. Fac parte din Ansamblul Brâulețul Turceni. În prezent merg și la cursuri de canto la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, aici fiindu-mi profesor doamna Emilia Drăgotoiu Nanu. Eram în grupa pregătitoare, aveam șase ani când am început să cânt. Mama îmi spune că Dumnezeu mi-a dat acest talent, nu l-am moștenit de nicăieri. Eu sunt credincioasă și cred că într-adevăr Dumnezeu m-a ajutat să cânt și mă va ajuta mereu, pentru că tare mult îmi place să cânt”, a spus Cornelia Constantin Orleanu. Fetița talentată a câștigat vara aceasta premiul I al Festivalului „Domnica Trop” de la Rovinari.

Finalistă la Next Star

Cornelia a ajuns la Next Star datorită mamei sale, căreia i-a venit ideea ca fiica sa să arate întregii Românii ce talentată este. „Sunt foarte bucuroasă că sunt finalistă la Next Star! Este o mare realizare. La Next Star a fost ideea mamei să merg. Am mers la preselecție la Craiova, unde au fost destul de mulți copii talentați, am trecut de preselecție, producătorilor le-a plăcut foarte mult de mine și așa am ajuns la Next Star și, acum, sincer, nu-mi vine să cred că sunt în finală. Am concurat cu două piese din repertoriul Mariei Lătărețu, privighetoarea neamului nostru: o doină cu care i-am cucerit. Se intitulează Mă uitai la răsărit. De asemenea, am mai interpretat și piesa pe care am cântat-o cu orchestra de la sala și care se numește «Adio neiculiță de pe vale»”, a povestit micuța Cornelia Constantina Orleanu.

Cornelia-Orleanu-2Ansamblul Brâulețul, plin de copii talentați

La începutul acestui an, Ansamblul „Brâuleţul” a fost invitat în Grecia, iar acolo i-a impresionat pe greci şi i-a emoţionat pe români. Delegaţia Ansamblului folcloric «Brâulețul», coregraf Marian Stelea, a fost compusă din 30 de persoane, tinerii dansatori având vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. La finele spectacolului, care a marcat încheierea turului în Grecia, toţi membrii Ansamblului Brâulețul au fost răsplătiţi de organizatori cu diplome şi mici daruri. „Fac parte din Ansamblul Brâulețul din 2010, am mers acolo și la sfatul domnului Marian Stelea, care mi-a spus că sunt talentată și că pot să învăț repede, am rămas. A avut dreptate! Mai am o soră, care este și ea parte din ansamblu. Ea are 12 ani. La ansamblu eu și cânt și dansez. Îmi place foarte mult ceea ce fac”, a spus fetița.

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: