Corpul de Control de la executivul CEO, în verificare la Cariera Roșiuța!


Conducerea Complexului Energetic Oltenia a trimis miercuri Corpul de Control la Cariera Roșiuța după ce în presă, în ultimele zile, au apărut mai multe semnale legate de comportamentul neprofesionist al unui șef de sector, care a generat un control nocturn în carieră, prezența unei drone pentru verificarea salariaților dar și niște fotografii care atestau că subalternii respectivului scoteau bucăți de lemn din galeriile fostei mine din zonă. Vizita de la Târgu-Jiu a impus unele discuții cu conducerea unității miniere respective și cu inginerul împricinat și viitoare întâlniri cu o parte din cei vizați de actele șefului de sector.

Rețelele de socializare au vuit în ultimele zile dar și presa locală în legătură cu comportamentul unui șef de sector, implicat în prea multe incidente care s-au petrecut într-un timp relativ scurt, și în lanț, în Cariera Roșiuța.

Totul a început cu un control nocturn făcut de Marius Stoian însoțit de directorul adjunct al unității miniere și de șeful de protecția muncii la un excavator la care munceau mai mulți salariați aflați în grevă japoneză. Aici au fost găsiți câțiva muncitori care nu se aflau în atelierul mecanic, asta deși controlul viza consumul de alcool și nemunca sau somnul în timpul serviciului.
Acest control, unic prin felul de desfășurare, cei trei venind pregătiți să hrănească chiar și câinii pentru a nu le fi simțită prezența, a provocat primul scandal.

După unu, vine doi, trei și patru

Al doilea a apărut după ce patru salariați din cei verificați atunci au fost trimiși în fața Comisiei de Disciplină, cei patru nefiind membrii ai sindicatului majoritar. Minerii nu s-au lăsat verificați fără reprezentantul sindical, explicațiile fiind amânate luni.
Următorul scandal a apărut după ce același șef de sector a venit cu o dronă la serviciu, amenințându-și subalternii că așa îi va verifica în timpul serviciului, asta în condițiile în care la EMC Motru s-a dat o dispoziție intens contestată prin care doar salariații acestei cariere, din tot CEO, nu au voie să-și facă fotografii sau filmulețe la serviciu ori în perimetrul carierei.
Al patrulea scandal a apărut după ce subalternii lui Stoian au fost fotografiați în timp ce scoteau lemn din fostele galerii ale Minei Roșiuța, lemn care ar fi valorificat în satul de lângă unitate, doar o parte fiind dus în depozit.

Rezultatele urmează

Toate aceste patru incidente sunt legate, culmea, de șeful de Sector Știucani, fapt verificat ieri de Corpul de Control direct la Cariera Roșiuța, lucru subliniat de membri ai Sindicatului Solidaritatea 2013 și de liderul lor sindical, toți aflați în grevă japoneză.
Rămâne de văzut care vor fi și concluziile controlului și măsurile care se vor lua la această unitate minieră problemă.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: