Cota de cărbune, oprită pe ștat la PREȚ PIPERAT! Nemulțumiri printre minerii din Motru


Minerii din Complexul Energetic Oltenia care și-au încasat în natură cota de cărbune au plătit abia ieri, la lichidare, ultima rată pentru cele zece tone de lignit achiziționate, în perioada septembrie-noiembrie, de la companie. Deși salariații știau că trebuie să plătească tona de cărbune la prețul de 550 de lei pe 10 tone plus TVA, suma nedepășind 640 de lei, s-au trezit acum că au achiziționat cota cu 950 de lei. Minerii susțin că au fost prostiți, deoarece pe factura eliberată la ridicarea cotei CEO scria că valoarea cărbunelui era de 640 de lei dar lor, pe total, din salariul li s-ar fi oprit 950 de lei.

În august, sindicatele și administrația CEO au stabilit să ofere, printr-un regulament, cota de cărbune de 10 tone pentru salariații care vor să ridice în natură lignitul, la un preț mediu pe complex, de 55 de lei pe tonă plus TVA. Tot în regulament s-au stabilit și punctele de încărcare ale cărbunelui, beneficiarii bucurându-se pentru acest bonus oferit de CE Oltenia, cu beneficiul că vor plătit în trei rate egale cărbunele ridicat, cel târziu până pe 1 decembrie 2017.
Majoritatea beneficiarilor au preferat cărbunele în natură, folosit pentru încălzirea din această iară, și pentru că toți salariații primeau tichete cadou în valoare de 500 de lei tot pentru lignitul din CEO. Din nefericire, deși au primit facturi la ridicarea cotei conform cărora cele 10 tone i-au costat 640 de lei, în final, la lichidarea din această lună, beneficiarii s-au trezit că cele 10 tone valorau 950, banii fiindu-le deja opriți în trei tranșe.

Nu mai cred în sindicaliști!

Minerii nemulțumiți s-au adresat liderilor de sindicat solicitând explicații, deoarece li s-a spus că sindicatele au obținut această victorie cu administrația, care s-a trecut pe un act adițional, dar în fapt au ajuns să plătească cărbunele aproape la prețul cu care s-a vândut la terți.
Facilitățile au lipsit iar minerii au achitat și transportul cărbunelui la domiciliu, pe unii costându-i mașina închiriată între 100-300 de lei, în funcție de distanță.
Problema în cauză se va pune în discuție Comisiei Mixte, care va avea loc luni, săptămâna viitoare.

loading...
Loading...

Citește și

Șeful IPJ Gorj, Decebal Drăghia, preocupat de imagine, în loc să prindă hoții! Un dosar de furt de la Primăria Drăguțești, în care a fost indicat autorul, zace de mai bine de o jumătate de an prin sertarele poliției

O sesizare penală depusă la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj, în urmă cu mai …

Un comentariu

  1. Ăsta e o compensare pt că lucrează nonstop. Să vedeți ce vor primi la negocierile din martie,praful de pe tobă.Îşi merită soarta,în loc să refuze lucrul în week-end până nu măresc salariile pun botul ca fraierii la câțiva lei efemerI în loc de o mărire durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: