Cruce pe monumentele donate municipalității, abandonate de 3 ani pe trotuar


Din anul 2017, în urma unei tabere de sculptură, au fost donate municipiului Motru, cu titlu gratuit, mai multe sculpturi din piatră, realizate de artiști cunoscuți. Lucrările ar fi trebuit să ajungă în parcurile din municipiul Motru, dar autoritățile au motivat că pentru montarea acestora pe domeniul public sunt necesare prea multe autorizații, fapt pentru care efortul era prea mare iar lucrările au rămas în același loc pe trotuar, în fața primăriei. Culmea este că aceste autorizații se eliberează chiar de primărie.

Mai puțin de 10 lucrări din piatră stau de trei ani pe un trotuar din Motru, situat chiar în fața primăriei, ele fiind nemișcate din momentul în care au fost descărcate de artiștii ce le-au donat municipalității. Situația este de răsul-plânsul mai ales pentru artștii care nu și-au imaginat că lucrările lor nu vor fi expuse într-un spațiu corespunzător pentru a încânta comunitatea.
Sculptorii au mai trecut prin zonă și chiar vruseseră să ajute autoritățile cu mână de lucru la reabilitarea Monumentului Eroilor din piațeta primăriei dar, s-au lăsat păgubași când au văzut nepăsarea manifestată de autorități la adresa culturii.
O parte a lucrărilor deja s-au înverzit, sunt afectate de trecerea timpului dar chiar și așa sculpturile nu înduioșează primarul, care se consideră om de cultură, ce nu mișcă un deget pentru amplasarea corespunzătoare a acestora în parcurile din oraș.
Cetățenii speră ca situația să fie rezolvată după alegerile locale de anul viitor.


Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.