Cu cât cresc subvenţiile

Anul viitor, fermierii ar putea primi cu 50 de euro mai mult faţă de anul acesta pentru fiecare hectar de teren pe care îl exploatează. Subvenţia pe suprafaţă ar putea ajunge astfel la 130 de euro pe hectar.

„Principala problemă pe care a întâmpinat-o APIA a fost faptul că softul (program informatic – n.red.) nu a fost actualizat, dar in momentul de faţă softul este dezvoltat pentru că în anul următor să respectăm termenele stabilite, să plătim avansurile urmând apoi ca plăţile regulare să le începem din ianuarie. Anul trecut subvenţia pe hectar a fost de 80 euro, anul acesta doar avansul va fi 97 de euro,  deci va ajunge probabil la 130 euro pe hectar”, a declarat Paul Kmen în cadrul conferinţei ZF Agrobusiness 2016.

Potrivit acestuia, de anul viitor se va modifică şi modul de alocare a plăţilor pe suprafaţă, pentru ca în viitor să nu se mai ajungă în situaţia în care pentru pentru cultura de seminţe de cartofi s-au acordat subvenţii de peste 23.000 de euro pe hectar, iar în cazul bovinelor de carne circa 1.300 euro pe cap.
Sursa: http://www.economica.net/apia-subventia-pe-suprafata-ar-puterea-creste-cu-peste-60prc_127047.html#ixzz4NPUQCvba

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Victima INCENDIULUI transportă cu elicopterul SMURD! Starea sa este GRAVĂ! Foto

ISU Gorj a fost solicitat sa intervină în urmă cu puțin timp pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.