Cuantumul burselor școlare stabilite de primărie. Părinții și elevii nemulțumiți


Elevi și părinții gorjeni sunt nemulțumiți că plata burselor școlare se va face de către autoritățile locale. Guvernul a decis, chiar în prima zi de şcoală, să dea din nou primăriilor posibilitatea să stabilească valoarea burselor şcolare. Elevii se tem în acest fel că bursele vor fi reduse şi că nu le vor ajunge nici pentru nevoile minime.

În schimb, premierul României susține că guvernul a prevăzut sumele necesare pentru decontarea abonamentelor școlare și că nu va fi redus cuantumul acestora. Elevii propun calculul sumei pentru fiecare dintre cele patru tipuri de bursă ca fiind un procent din salariul minim net pe economie.
Astfel, ei vor ca bursa socială să fie 30% din salariul minim net pe economie; bursa de studiu – 32,5%; bursa de merit – lunar, 35% din salariul minim net pe economie; iar bursa de performanță – lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie.
Guvernul revine la forma inițială a proiectului de HG privind cuantumul minim al burselor pentru elevi și impune 100 de lei prag minim, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului. Asta după ce proiectul de hotărâre de Guvern care stabilea acest cuantum a fost modificat în perioada dezbaterii publice și în loc de 100 de lei prag minim, prevederea s-a transformat în „pragul minim va fi valoarea acordată de autoritățile locale în anul școlar precedent”.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.