Culturile de pe 380 hectare de teren, afectate de inundații

inundatii10

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au declarat ieri că, în urma inundațiilor și ploilor abundente din ultima perioadă, peste 380 de hectare de teren agricol și pășuni au fost afectate.
De asemenea, au fost înregistrate inundații în opt comune și în Motru, fiind afectate de ploile puternice 14 gospodării, zeci de curți, zeci de anexe gospodărești. Debitele râurilor şi ale afluenţilor din judeţul Gorj sunt într-o uşoară scădere, nefiind înregistrate probleme la depăşirea cotelor de atenţie. „Monitorizăm evoluţia fenomenelor, deocamdată nu sunt probleme, debitele sunt într-o uşoară scădere. Pe râul Motru, la ora 12.00, avem o cotă de 450 cm, este cotă de atenţie, în scădere de la ora 11.00 când a fost de 458 cm. Sperăm să intre sub cota de atenţie în următoarele ore, mă refer doar la nivelul judeţului Gorj. În ceea ce priveşte râul Jiu, în prezent, avem o cotă de 198 cm, în scădere cu un metru şi doi centimetri faţă de cota de atenţie. Mai avem o cotă de atenţie depăşită la ora 12,00 la Celei, 215 cm faţă de 180 cm, asta înseamnă tot o scădere faţă de orele anterioare, când am avut depăşite cotele de inundaţie. Nu avem probleme nici pe afluenţii Motrului; la Motruşor, de exemplu, un afluent de dreapta al Motrului, avem o cotă de 144 cm, faţă de cea de atenţie de 200 cm, iar la Motru Sec, 138 cm faţă de 200 cm. Sunt sub cote, sunt cotele de apărare”, a declarat Doina Isar, reprezentanta SGA Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.