duminică , 20 octombrie 2019 - 6:44

Cum a devenit un gorjean erou în Italia: „Am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață”


Un bărbat de 44 de ani, din Turceni, stabilit de peste 15 ani în Italia, a devenit erou, după ce, pe 21 iunie, a salvat o femeie de 45 de ani, din Florența, care a căzut în râul Tibru.

„Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață și striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile și i-am spus prietenului meu că mă duc după ea. A căzut în apă și se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam. Nu știa nici să înoate. Din fericire am reușit să mă prind de un fier, altfel ar fi trebuit să-i dau drumul până nu ne trăgeau curenții pe amândoi. Am stat în apă mai bine de 15 minute și nu mi-era frică pentru mine, cât mi-era frică pentru fata aia”, ”, a declarat Ion Dinculeasa, pentru Rotalianul, Revista Românului din Italia.

Femeia pe care a salvat-o i-a mărturisit cum a ajuns în apă.

„O întrebam de unde este, de ce s-a aruncat în apă, ce a împins-o să facă gestul ăsta. Mi-a zis că e din Florența și că a căzut în apă, nu s-a aruncat ea și nu voia să se sinucidă, așa cum am văzut apoi că au scris unele ziare italiene. Am simțit că miroase a băutură și mi-am dat seama că probabil a căzut. Am fost la ea la spital când am ieșit de la muncă, era vreo 1:00 noaptea. Era încă în stare de șoc. Mi-a mulțumit și mi-a zis că se va întoarce la Roma, când se va reface, să ne vedem”, a mai declarat Ion Dinculeasa.

Acesta muncește în Italia, are un băiat de șapte ani, care locuiește cu el în străinătate și unul de 21 de ani, care studiază ingineria la Facultatea de Electrotehnică si Electroenergetică din Timișoara.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: