Cum i-a servit CEO un contract de UN MILION DE EURO firmei liderului liberal Dan Vîlceanu. Documentul, scos pe masă în Directorat. AGA ia la cunoștință despre afacere, luni

ceo-valceanu

Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, are ca temă politică, de câțiva ani, CEO, cu toate că afacerile sale și ale familiei sale depind, exclusiv, de companiile energetice din Oltenia și Hunedoara – 50 de contracte în ultimii trei ani.
De ceva vreme, se observă o mai mare acuratețe a informațiilor pe care liderul politic le face publice, semn că personaje de la vârful CEO caută sprijin la acesta și îi oferă, la schimb, documente, date financiare…
În ciuda agresivității discursului politic la adresa unor directori ai companiei, CEO i-a servit, la propriu, în ultima zi a lunii iunie, firmei Remont SA Fărcășești, la care Vîlceanu deține 55% din acțiuni, un contract de 4.780.361 de lei, adică 1.062.000 de euro.

Liberalul Chircu a lucrat la caietul de sarcini

facs1

În data de 8 martie, CE Oltenia a lansat, antreprenorilor interesați, invitația de a depune oferte, în termen de 15 zile, pentru contractul de lucrări ”Expertizare, proiectare constructivă și tehnologică, precum și modernizarea și montarea mecanică a transportoarelor de mare capacitate pentru realizarea circuitului de transport, aferent excavatorului ERc 1400×30/7 – 08, Cariera Roșiuța”, excavator care se află în curs de modernizare.
Pentru cele 4.780.361 de lei, valoarea estimată a lucrărilor, au fost depuse doar două oferte: Asocierea formată din Remont SA, firma la care Dan Vîlceanu este acționar majoritar fiind lider de asociere, și asociatele UMR SA, Grimex SRL și Artego SA, respectiv Energomontaj București SA, cu subcontractant Pro Atlas ING SRL Timișoara.
În finalul procedurii, contractul a fost atribuit, la 30 iunie a.c., asocierii având ca lider Remont SA, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut (!?), adică 4.780.361 de lei, nici un leu mai puțin decât valoarea estimată inițial.

facs-2
Un detaliu extrem de important este că printre autorii caietului de sarcini, patru ingineri din cadrul Diviziei Miniere a CEO, se numără și Sorin Chircu, finul lui Ionel Manțog, consilier județean PNL, subordonatul politic al lui Vîlceanu.

Vîlceanu: Domnul Ilie nu semnează nici un contract

După câteva zile de la atribuirea contractului, reprezentanții Remont SA nu fuseseră chemați încă de șefii CEO să semneze documentul așa că, în 7 iulie, în conferința de presă a PNL, Dan Vîlceanu l-a atacat frontal pe șeful CEO, Ionel Ilie, și recunoaște că are informații din companie de la membri ai Directoratului. ”Ciurel conduce CEO. El conduce de facto. Am această informație de la membri din Directorat. Deci, domnul Ilie își face temele la domnul Ciurel și apoi vine și aplică. Pe de altă parte, avem un director general care și-a dat o hotărâre de directorat ca să nu semneze nimic. Domnul Ilie nu semnează nici un contract”, a declarat Vîlceanu.
Același contract a fost scos, ieri, pe masă în şedința de Directorat, existând unele discuții pe marginea modalității prin care acesta a fost parafat și, potrivit unor surse, în special, în legătură cu semnatarii documentului prin care i-a fost servit peste un milion de euro firmei Remont SA și celorlalte societăți din asociere.
Membrii Adunării Generale a Acționarilor CE Oltenia vor lua la cunoștință despre acel contract abia luni, 8 august, în ședința în care le va fi prezentat ”Raportul privind achiziția de bunuri, servicii și lucrări pentru trimestrul II, 2016”, acesta fiind unul din punctele de pe ordinea de zi.

Cererea de ofertă ”același lucru” cu licitația

Liderul liberal a recunoscut că a încheiat contractul de un milion de euro și consideră că cererea de ofertă, modalitatea prin care i-a fost atribuit contractul este ”exact același lucru” cu licitația publică. ”O companie la care sunt acționar, împreună cu alte trei companii, cred, dacă nu mă înșel, că nu mă mai ocup de mult de firme, dar mi le asum, sunt ale mele (…) probabil ați auzit de Grimex, de UMR, de Popeci, și Artego, a câștigat un contract (…) Vreau să vă spun că din milionul de euro, pentru că e un proiect mare, este vorba de o bandă, mai mult de jumătate este prețul covorului de cauciuc și încă 20-30% din prețul ăsta sunt piese pe care le produc alte companii. Vă mai pot spune că valoarea lucrărilor pe care compania la care sunt acționar este de undeva la 50.000 de euro. Să cereți acordul de asociere, să vedeți cât am eu din această licitație”, a afirmat Vîlceanu.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

4 comentarii

  1. Un mare nenorocit! Ar trebui toti arestati, insa in tara asta nu se intampla nimic cu mafia pdl!

  2. Cine pe cine sa aresteze !?Ai noștri conductori de căruță joaca tenis pasează contracte de la stat către anarhiști iar anarhiștii ii țin sau propun pe funcții in CO.

  3. ACEST MAFIOT A DEVALIZAT CEO!!!!

  4. Dar de ce considerati ca acest contract este al lui Valceanu,cand de fapt contractul ii priveste si pe Viorel David si pe Sarcina dar si pe Popeci ? Nu-i asa ca da mai bine daca ziceti numai de Valceanu ? Ca daca ziceti de Sarcina sau de David s-ar putea sa ramaneti fara diverse sponsorizari ? Ziaristi ticalosi,cu nimic mai buni fata de societatea pe care o criticati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: