Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar încălțăminte specifică sezonului (așa cum sunt ghetele, cizmele sau botinele) mai există și momente în care facem câte o „escapadă” purtând alte tipuri de încălțăminte.

Și, chiar dacă nu le purtăm, ne preocupă ideea ca încălțămintea pe care nu o purtăm decât foarte rar în sezonul rece să fie depozitată cât mai corect, în cele mai bune condiții. De aceea ne-am propus ca în acest articol să vorbim despre depozitarea corectă a perechilor de pantofi dama astfel încât să fie păstrați în cele mai bune condiții.

Pune în practică toate aceste sfaturi, iar astfel te vei bucura mereu de pantofi a căror aspect va fi la fel de atrăgător precum atunci când i-ai cumpărat. Iată care sunt aceste sfaturi:

Pregătirea pantofilor pentru depozitarea pe termen lung

Înainte de a pune pantofii pe rafturile unde vor fi păstrați în timpul sezonului rece, aceștia trebuie să fie în cele mai bune condiții. Va trebui mai întâi să te asiguri că dorești să păstrezi toți pantofii pe care îi deții. Vei constata că există și perechi pe care nu mai dorești să le porți, fie că ți-au rămas mici sau că aspectul lor nu mai este prea atrăgător pentru tine, așa că păstrarea lor în continuare ar fi o idee mai puțin inspirată, mai ales dat fiind faptul că spațiul este destul de restrâns.

Este probabil să deții pantofi care necesită anumite reparații, așa că ar putea fi un moment bun pentru a-i duce la reparat.

După o astfel de analiză a tuturor pantofilor tăi vei descoperi că există multe perechi de încălțăminte de care nu mai ai nevoie.

Depozitează pantofii în cele mai bune condiții

Cum îți lași pantofii la depozitat peste iarnă, la fel îi vei găsi primăvara. Prin urmare, ar trebui să te ocupi de curățarea atentă a fiecărui pantof în parte înainte de a-i pune în cutii și în locurile special amenajate pentru depozitarea lor. În schimb, dacă vei ignora acest sfat iar pantofii tăi vor fi depozitați murdari, este foarte probabil ca în primăvară să îi găsești degradați iar unele perechi pot fi chiar distruse complet.

Chiar dacă vei avea nevoie de câteva ore pentru toate aceste procedee de îngrijire a încălțămintei, merită să faci asta din toate punctele de vedere!

Utilizează formele speciale pentru pantofi

În comerț vei găsi foarte multe forme speciale pentru pantofi pe care ar trebui să le folosești și tu ori de câte ori nu încalți perechea respectivă. Iar asta deoarece aceste forme nu le permite pantofilor să se deformeze, prin urmare vor arăta mereu bine.

În cazul în care nu deții astfel de forme și nici nu te tentează ideea de a-ți achiziționa una, atunci ai putea să folosești hârtie obișnuită pentru a umple pantofii astfel încât să își păstreze forma atrăgătoare în continuare.

Iar în final îți mai putem recomanda doar să îți achiziționezi un pantofar cât mai generos, astfel încât să îți poți depozita încălțămintea în cele mai bune condiții. De regulă se recomandă păstrarea încălțămintei în cutia în care au venit, astfel încât să nu fie îngrămădiți, caz în care forma lor ar putea avea de suferit.

Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre pentru depozitarea pantofilor îți vor fi de ajutor în viitor!

 

Loading...

Citește și

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, inaugurat

Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi” a fost inaugurat miercuri la Târgu Jiu în prezenţa autorităţilor locale …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.