Cum să reduci costurile facturii la curentul electric pe timpul iernii

Află cum îți poți reduce costurile la facturile de curent electric iarnă această. Sfaturi utile de la experții în încălzirea locuinței și care își găsesc aplicabilitate în orice zonă a țării.

Frigul iernii bate la ușă, așa că, în mod sigur deja ai început să te gândești la costurile de la facturile de căldură și lumină electrică. Așa cum se poate observa, valoarea facturii la curentul electric crește în perioadele de toamnă și iarnă. Din fericire există câteva modalități prin care poți reduce valoarea facturilor în această perioadă.

De ce crește valoarea costurilor facturilor toamna și iarna?

 • Stai mai mult timp acasă – vremea nu mai este atât de prietenoasă, temperaturile scad, așa că stai mai mult în casă. Acest lucru înseamnă mai multe becuri aprinse, căldură pornită, TV-ul deschis mai mult timp, la fel ca și celelalte dispozitive electronice și electrocasnice. Plus că, în această perioadă este vacanță de iarnă, sunt Sărbătorile de iarnă și numărul celor care stau mai mult în casă este mai ridicat.
 • Decorațiunile de Crăciun – este perioada în care nu se face rabat la decorarea interioară și exterioară a locuinței, luminițele de Crăciun fiind prezente peste tot (și lăsate să funcționeze foarte mult timp). În cazul în care factura ta la energia electrică o ia razna în această perioadă și ai nevoie de mai mulți bani pentru a o acoperi, există o soluție rapidă de rezolvare. Verifică platforma de comparații Monily pentru a găsi cel mai bun credit cu buletinul din România. Este un instrument gratuit și accesibil de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Cum să reduci costurile de la factura de curent electric pe timpul iernii

 • Setează o temperatură constantă – nu ai nevoie ca în casă să fie căldură mare (centrala trebuie să fie undeva la maxim 68°), mai ales dacă locuința este izolată termic. Dacă stai la bloc, într-un imobil reabilitat, atunci o să ai în casă, în jur de 26-27° și dacă ai termostatul setat la treapta 3 de putere.
 • Eficientizează-ți sistemul de încălzire – începând cu partea de filtre de la centrală termică și până modul în care dispui mobila în locuință, dacă îi vei permite căldurii să ajungă mai repede în toate colțurile, nu o să mai consumi foarte mult curent electric.
 • Folosește becuri inteligente și cu consum scăzut – becurile LED folosesc cu până la 75% mai puțină energie și durează de până la 25 de ori mai mult decât becurile cu incandescență. Și, nu uita să oprești lumina atunci când nu stai în cameră.
 • Izolează-ți geamurile și ușile – este un mod simplu prin care reușești să evitați ca aerul rece să pătrundă în camere.
 • Spală după un program planificat – de preferat, în cicluri de spălare mai scurte, iar folosirea uscătorului electric ar trebui evitată în această perioadă (de preferat să usuci rufele în aer, pe balcon, pe un uscător static).

 • Scoate din priză dispozitivele electronice nefolosite – energia consumată de acestea în modul „stand-by” se ridică la aproximativ 400 Lei anual.
 • Setează temperatura frigiderului și congelatorului la o valoare corectă – dacă este prea frig înăuntru, costurile facturii tale vor fi destul de ridicate. Și nu uita să nu deschizi într-una frigiderul, fiindcă schimbul de căldură (aer rece din interior cu aerul cald din încăpere) o să supra-solicite compresorul, ceea ce o să crească costurile la factură.
 • Atenție la izolarea interioară și exterioară a locuinței – folosește covoare la interior, iar pentru țevile și conductele de apă din exterior folosește vată de sticlă (dacă locuiești la casă).
 • Închide ușa garajului și montează un dispozitiv de fum pentru coșul de la casă – în acest fel vei împiedica intrarea aerului rece în locuință.
 • Folosește-te de lumina naturală a zilei – nu doar că este binefăcătoare pentru organism, dar este și gratuită.

Atunci când vremea de afară este rece, iată că poți găsi o sumedenie de soluții pentru a menține căldura din casă, dar și pentru a economisi la factura de curent electric.

Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.