Cum se rezolvă problema câinilor din Motru care au mușcat copilul de 5 ani și mai mulți localnici? Cu o recompensă!


Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, va oferi recompense persoanelor care oferă informaţii şi dovezi ce pot determina identificarea celor care aduc câini fără stăpân pe raza oraşului, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei conduse de edil. Comunicatul a fost dat publicității după ce Gorj-Domino a publicat faptul că un copil de 5 ani din localitate a fost mușcat de un astfel de câine, poza cu minorul, dar și alte imagini cu haitele din prejma școlilor devenid virale pe rețelele de socializare. Localnicii au polemizat intens pe marginea faptului că sunt terorizați de aceste patrupede.

Imaginile cu copilul care a fost muşcat de mână de către un maidanez, cetăţenii din municipiu cerându-le autorităţilor să ia măsuri în acest sens, au pus în gardă autoritățile care însă au dat vina pentru situație pe cei care aduc aceste patrupede în oraș. La faptul că localnicii au precizat că foarte mulţi câini fără stăpân sunt văzuţi pe străzile din oraş, administrația locală a răspuns astfel: „De la jumătatea anului 2016, când primarul Gigel Jianu a preluat mandatul, în municipiul Motru au fost capturaţi 291 de câini. Dintre aceştia, 158 au fost daţi spre adopţie, 54 eutanasiaţi, conform legii, pentru că animalele sufereau de boli incurabile, iar 29 de patrupede au decedat din motive naturale. În acest moment, în adăpostul de pe raza municipiului Motru sunt găzduiţi 50 de câini, padocul având o capacitate de 70 de locuri. Deşi au fost desfăşurate nenumărate acţiuni specifice în vederea gestionării problemei câinilor fără stăpân, pe raza municipiului Motru încă sunt câini fără stăpân, ceea ce îi determină pe edili să creadă că animalele sunt aduse în Motru din localităţile învecinate. Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a decis să recompenseze persoanele care oferă informaţii şi dovezi ce pot determina identificarea celor care aduc câini fără stăpân pe raza oraşului”.
Potrivit comunicatului de presă, în municipiul Motru, problema câinilor fără stăpân este gestionată de către Direcţia Publică, societate de utilitate publică, la care Consiliul Local Motru deţine 99% dintre acţiuni. Direcţia Publică are ca obiect de activitate capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Motru, transportul patrupedelor la adăpostul canin, dar şi examinarea clinică, înregistrarea în registre speciale, adăpostirea, îngrijirea şi hrănirea câinilor.

loading...
Loading...

Citește și

Ales local cu apucături de interlop rural amendat de poliție pentru limbaj injurios, în timpul unei ședințe de consiliu! „Păi, bă, boule… Fir-ai al dracu de prost…animalule!”

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bumbești – Pițic i-au aplicat o amendă contravențională consilierului …

3 comentarii

  1. Gigele(Fronie zic unii),dar daca-ti aduc poze cu politist comunitar ce,impreuna cu sotia,hraneste cainii maidanezi in zona Macului,bl.H16 ce zici…platim parazitul sa ne faca rau??

  2. Sunt camere instalate in tot orașul ar trebui sa vedeți cam ce se întâmpla in Motru ori nu se vrea stârpirea câinilor comunitari
    Suntem invadați de tot felul de insecte (goange)de care probabil ați primit sesizări care de asemenea nu se ea nici o măsura
    Războiul dintre Jianu și Morega trebuie să-l suportam noi Motreni,sper sa vina ziua aia in care sa dispară ambi din viețile noastre deoarece au făcut numai defavoare orașului Motru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: