sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 8:54

Cum stopezi albirea prematură a părului

Când producția de melanină scade, părul începe să își schimbe culoarea, devenind alb. Părul alb este semnul îmbătrânirii, dar, pentru femei, este unul dintre cele mai temute semne ale îmbătrânirii.

Apariția firelor de păr alb face parte din procesul natural de îmbătrânire, însă majoritatea oamenilor vor să prevină albirea părului pentru a-și păstra aspectul tineresc.
Albirea prematură a părului poate fi cauzată de stres, factorii genetici sau prin utilizarea excesivă a anumitor produse chimice. Dar, în plus față de vopsele sau alte tratamente din comerț, există alternative naturale pentru a preveni albirea prematură a părului, și anume.

Rozmarin și salvie

Din moment ce aceste remedii sunt naturale, ele oferă rezultate pe o perioadă mai lungă. În plus, hrănesc fierul de păr de la rădăcină. Rozmarinul și salvia conțin antioxidanți și pigmenți naturale, care, atunci când sunt absorbiți în păr îmbunătățesc aspectul podoabei capilare. De asemenea, previne pierderea excesivă a părului.

Ai nevoie de:
– 400 ml apă
– 5 linguri rozmarin (uscat)
– 5 linguri salvie (uscată)

Mod de preparare și aplicare:
Pune la încălzit apa. După fierbiere, adaugă ierburile. Lasă-le să stea 2-3 ore și apoi strecoară și clătește părul cu soluția obținută. Repetă tratamentul natural de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru rezultate bune.

Ceai negru

Pigmenții naturali care se găsesc în ceaiul negru sunt ideali pentru acoperirea firelor de păr gri, stimulând producția de melanină. În plus, ceaiul negru previne mătreața și pierderea excsivă a firelor de păr.

Ai nevoie de:
– 500 ml apă
– 5 linguri ceai negru

Mod de preparare și aplicare:
Pune apa la fiert într-o oală mică. Adaugă ceaiul verde în ea, îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l la temperatura camerei cel puțin 3 ore. Strecoară-l și pune ceaiul într-o sticlă cu pulverizator. Desparte părul în mai multe șuvițe, apoi pulverizează cu ceai verde începând de la rădăcina firului de păr, fără să clătești. Repetă tratamentul de două ori pe zi, în fiecare zi.

Zaț de cafea

Cafeaua este remediul ideal pentru toate tipurile de păr. Cafeaua conține antioxidanți, vitamine și minerale, care combat decolorarea podoabei capilare.

Ai nevoie de:
– 6 linguri zaț de cafea (uscat)
– 500 ml apă

Mod de preparare și aplicare:
Pune apa la încăzit într-un ibric, apoi adaugă zațul de cafea. Las-o să stea așa câteva ore – trebuie să fie foarte concentrată. Separă părul în mai multe șuvițe și apoi clătește părul cu soluția pe bază de cafea. Las-o să acționeze 40 de minute, după care clătește. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.