Cumnata fostului edil de Țicleni, dată afară din primărie, și-a câștigat revenirea pe post și salariile pierdute


Referentul Ioana Catrina, cumnata fostul primar de Țicleni, Ion Ilie Ungureanu, dată afară din instituție, abuziv, în vara anului trecut, a câștigat, joi, revenirea pe postul deținut anterior concedierii și plata salariilor pierdute în ultimele opt luni. Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă, dar femeia este convinsă că decizia anulată de instanța de fond va rămâne la fel și în apel. Pe rolul instanței din Gorj femeia a mai avut, de fapt, alte două procese similare cu primăria din Țicleni pe care le-a câștigat, unul privind retrogradarea sa abuzivă din funcția de referent în cea de muncitor necalificat, iar cealaltă privind anularea calificativului primit.

Ioana Catrina are peste un deceniu vechime în funcția de referent. A ocupat aceeași funcție și când cumnatul său era primar și după ce actualul edil a preluat funcția de la ruda sa. Femeia a început să fie persecutată la locul de muncă din 2016, după ce actualul primar a câștigat detașat alegerile în oraș, având un număr de zece consilieri, adică o majoritate zdrobitoare.
Bazându-se pe puterea dată de consilierii săi, primarul a început să conducă localitatea ca pe o moșie, o spune și femeia, dar și restul aleșilor locali. Atunci, femeia a început să aibă primele probleme la serviciu, ei fiindu-i falsificată semnătura pe fișa de evaluare, lucru confirmat de raportul de expertiză dispus într-un dosar penal, ajuns pe rolul judecătoriei din Târgu-Cărbunești. În concluziile raportului de expertiză criminalistică nr.123962 din 12.11.2018 se precizează astfel existența unor martori mincinoși, după ce în cauză s-a făcut o expertiză grafoscopică care atestă că semnătura persoanei evaluate, adică a Ioanei Catrina, nu a fost executată de aceasta. ,,Semnăturile de la aceste rubrici fiind execuții ce puteau fi realizate de orice persoană cu abilități grafice, corespunzătoare, printre care și numiții Radu Constantin, Cojocaru Maria sau Filipescu Ioana,, se arată în raportul care vorbește de primar, contabil și responsabilul de la Resurse Umane.

Pusă degradant să măture străzile

Salariata nu mai era suportată în instituție motiv pentru care, abuziv, a fost inițial retrogradată, timp de două luni, muncitor necalificat la primăria din Țicleni, apoi i s-a desfăcut în august 2018 contractul de muncă. Femeia a fost pusă să măture centrul orașului Țicleni, în timp ce alți angajați ai instituției stăteau prin cârciumi și râdeau de aceasta. A fost fotografiată de camerele primăriei, în timpul programului, lucru menționat de Rădoacă Leonard, în referatul de desfacere a contractului de muncă.
Femeia nu face politică, nu a avut alte conflicte cu superiorii săi, dar legătura sa de rudenie cu fostul primar i-a dăunat grav sănătății, până la pierderea locului de muncă. Instanța de fond i-a dat însă dreptate și salariile pierdute, anulând decizia abuzivă a primarului. De altfel, la finalul procesului, banii pierduți de salariată ce îi vor fi plătiți din bugetul local îi vor putea fi solicitați primarului, drept prejudiciu adus banilor publici ai comunității.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Un comentariu

  1. Ar trebui sa răspundă penal primarul pentru abuz în serviciu și să-i plătească daune morale și materiale acestei doamne. Toate din buzunarul lui,nu al primăriei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.