Cunoscut polițist de la Rutieră, pus de judecători să muncească în folosul Primăriei Târgu-Jiu


Curtea de Apel Craiova a stabilit, ieri, verdictul pentru cei patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în dosarul care vizează infracțiunile de favorizare a făptuitorului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ofițerul Cziko-Nanu Florin-Grigore şi trei agenţi au fost trimişi în judecată, în 2015, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după ce, în același an, unul dintre ei, Marian Ionuț Vîrjan, ar fi provocat un scandal într-un bar din centrul oraşului Târgu-Jiu și s-ar fi urcat pe mese să danseze. Ulterior ar fi tamponat intenţionat maşina unei firme de pază, care intervenise să calmeze spiritele. Ceilalţi trei colegi ai agentului Vîrjan sunt suspectați că ar fi încercat încercat să-l favorizeze.
Florin Cziko a primit un an şi șase luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de doi ani. „Obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență. Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu sau al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, pe o durată de 90 zile”, a stabilit instanța. Judecătorul din Bănie a menţinut restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Hotărârea este definitivă.
Anchetatorii au stabilit că agentul Marian Ionuţ Vîrjan, zis „Volga”, ar fi condus în stare de ebrietate autoturismul, iar pe strada Popa Şapcă ar fi tamponat mașina firmei de pază, după care ar fi fugit. La faţa locului ar fi mers un agent de la Ordine Publică şi un angajat al Biroului Rutier Târgu-Jiu, care însă, când ar fi observat că este vorba despre colegii lor, nu ar fi efectuat cercetări. Fostul inspector principal de poliţie Florin Grigore Nanu Cziko ar fi preluat cazul, deși Vîrjan era amicul lui, iar pasagerul din mașina acestuia era finul său. Procurorii au stabilit că prietenul și finul ar fi fost îndemnaţi prin semne de către Cziko să refuze testarea cu etilotestul.
Prima instanță, Judecătoria Târgu-Jiu, l-a condamnat pe Marian Ionuţ Vîrjan la un an de închisoare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați, un agent și o agentă, au fost achitați la Judecătoria Târgu-Jiu.
Până ieri, Vîrjan și Cziko au fost puși la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, până la stabilirea sentinței finale.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.