Cupa Porcului a pregătit sărbătorile


S-a încheiat Cupa Porcului, tradiționala competiție de minifotbal de final de an. Dream Team a reușit să-și apere trofeul câștigat anul trecut după o nouă finală cu Știința Celei. În competiția rezervată primăriilor și firmelor, băieții de la Târgu Cărbunești au pus mâna pe marele trofeu. Roberto Mălăele a fost invitatul de seamă la festivitatea de premiere.

În week-end-ul recent încheiat au avut loc jocurile din fazele finale ale ambelor competiții desfășurate în Complexul Dolce Vita: Cupa Porcului, ediția a VIII-a și Cupa Porcului a Primăriilor, Firmelor, Instituțiilor și Amatorilor de minifotbal, ediția a II-a. În cea din urmă s-au înregistrat următoarele rezultate în faza sferturilor și semifinalelor:

Sferturi de finală:
I.J.J. Gorj – Primăria Turceni 7-5 (5-5) după executarea loviturilor de la 7 metri
Star Team – Primăria Albeni 7-2
Primăria Turburea – Primăria Bumbești Jiu 3-0
Primăria Târgu Cărbunești – Primăria Telești 6-5 (3-3) după executarea loviturilor de la 7 metri

Semifinale:
Primăria Turburea – Star Team 6-2
I.J.J. Gorj – Primăria Târgu Cărbunești 5-8
Astfel, duminică la prânz, în marea finală, s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe din Campionatul Primăriilor. Liderul campionatului, Primăria Târgu Cărbunești s-a duelat cu o echipă cu pretenții la podium, Primăria Turburea. Meciul a fost dominat de la bun început de cei de la Târgu Cărbunești. Aceștia au condus cu 3-0 la pauză și nu au scăpat de sub control meciul în nici un moment. Antrenorul-jucător Alexandru Avrămescu a marcat de două ori iar Cocioabă, Purece, Mihăilescu și Călin Viorel au punctat și ei câte o dată pentru Târgu Cărbunești în timp ce Turburea a replicat prin dubla lui Voica și golul lui Vâlceanu.

Finala:
Primăria Turburea – Primăria Târgu Cărbunești 3-6
Organizatoarea turneului, Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj a oferit premii la final cu ajutorul partenerilor: Ursus, Pepsi și Profi.
Portarul Turneului: Bogdan Apostol (Primăria Târgu Cărbunești) – diplomă, premiu individual, un mini-bax Ursus și unul Pepsi.
Jucătorul Turneului: Alexandru Avrămescu,(Primăria Târgu Cărbunești) – diplomă, premiu individual, un mini-bax Ursus și unul Pepsi.
Locul II – Primăria Turburea: diplomă, medalii de argint, un bax Ursus și unul Pepsi.
Locul I – Primăria Târgu Cărbunești: trofeu Cupa Porcului, diplomă, medalii de aur, două bax-uri Ursus și unul de Pepsi.

În Cupa Porcului, ediția a VIII-a, rezervată, în principal, echipelor participante în Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita, s-au înregistrat următoarele rezultate în sferturi și semifinale.

Sferturi de finală:
Peppy Dolce Vita Târgu Jiu – Primăria Bîlteni 3-2
Dream Team Târgu Jiu – Economiștii 7-1
Știința Celei – Real Târgu Jiu 8-2
Karma Târgu Jiu – Farmacia Victoria 3-5 (2-2) după executarea loviturilor de la 7 metri

Semifinale:
Peppy Dolce Vita Târgu Jiu–Știința Celei 1-4
Dream Team Târgu Jiu–Farmacia Victoria 9-3
Astfel, duminică am asistat la reeditarea finalei de anul trecut, între echipele Știința Celei și Dream Team. Dacă anul trecut, campionii de la Dream Team s-au impus greu, cu scorul de 1-0, acum au pornit deciși să tranșeze repede soarta învingătoarei. Golgheterul campionatului, Ion Cănăvoiu, a marcat chiar în minutul 2, dar la pauză s-a intrat la egalitate după reușita lui Dumbra din minutul 17. Campionii au punctat la fel de repede și în repriza a doua prin cel mai bun jucător al lor, Bogdan Dănăricu. Momentul cheie s-a petrecut cu 8 minute înainte de final. Știința Celei a primit penalti după un duel între Gavrilescu și Preoteasa dar Nicolae Pîrvulescu a trimis mingea peste poartă. Imediat,Dănăricu a marcat pentru 3-1 și soarta partidei a fost tranșată.
De altfel, finala a adus pe teren câțiva jucători cu nume în Gorj, pe lângă Dănăricu și Pîrvulescu de la Pandurii Târgu Jiu, mai fiind prezenți Dragoș Săulescu, Andrei Dragu sau Ionuț Tătaru.

Finala:
F.C. Știința Celei 2011 – Dream Team Târgu Jiu 1-3
Festivitatea de premiere s-a bucurat și de prezența celui mai tânăr debutant din istoria fotbalului românesc, Roberto Mălăele. Acesta a evoluat pentru echipa lui Hagi, FC Viitorul, în meciul de Cupă de la Reșița și a doborât astfel recordul lui Nicolae Dobrin. Roberto a jucat pentru FC Viitorul la 14 ani și jumătate. Fiul fostului fotbalist cunoscut al Gorjului, Lucian Mălăele, a fost premiat de ACS Minifotbal Gorj cu un trofeu și o diplomă pentru „Speranța fotbalului gorjean”, acordate de managerul Complexului Dolce Vita, Daniel Buleac. Roberto Mălăele a fost cel care a premiat „Jucătorul Turneului”, atât în competiția mare cât și în cea rezervată Primăriilor și Firmelor.

Portarul Turneului: Adrian Preoteasa (Dream Team Târgu Jiu) – trofeu individual, diplomă, un mini-bax Ursus și unul Pepsi.

Jucătorul Turneului: Bogdan Dănăricu(Dream Team Târgu Jiu) – trofeu individual, diplomă, un mini-bax Ursus și unul Pepsi.

Locul II: Știința Celei – diplomă, medalii de argint, un bax Ursus și unul Pepsi.

Locul I: Dream Team Târgu Jiu – trofeu Cupa Porcului, diplomă, medalii de aur, două bax-uri Ursus și unul de Pepsi.

După festivitatea de premiere, jucătorii celor 4 echipe prezente în cele două finale au petrecut la banchet, unde a fost sacrificat și consumat porcul ce dă numele competiției. În total, au fost peste 70 de invitați la această petrecere unde muzica și voia bună au fost elementele de bază.

Campionatele de la Dolce Vita se vor relua în data de 13 ianuarie.

Loading...

Citește și

Pandurii a câştigat al doilea amical al iernii

După remiza cu Vulturii Fărcăseşti, scor 1-1, Pandurii Târgu Jiu a dispus, miercuri, cu 4-1, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.