„Dacă am vinde acum un jucător, am avea bani…”

lotul-de-pe-margine-al-pandurlori

„Până pe data de 15 iunie sperăm să fie rezolvate toate problemele legate de lot” – aceasta era ultima declarație a tehnicianului Petre Grigoraș față de echipa pandurilor pe care va încerca să conteze în următorul sezon. Din păcate însă, dorința lui Grigoraș este deocamdată departe de a fi pusă în practică și asta pentru că la Pandurii lipsesc banii. Acei bani care ar trebui să vină atât pentru renegocierile cu jucătorii aflați la final de contract, cât și pentru a se afectua câteva transferuri în vară.

„Deocamdată nu există un fond pentru transferuri”

E perioada tatonărilor. Nu avem nicio ofertă scrisă pentru vreun jucător, doar vorbe, iar până nu primești ceva scris, nu poți să iei în calcul vreo ofertă. Mihai Prunariu, președinte C. A. Pandurii Târgu Jiu
E perioada tatonărilor. Nu avem nicio ofertă scrisă pentru vreun jucător, doar vorbe, iar până nu primești ceva scris, nu poți să iei în calcul vreo ofertă.
Mihai Prunariu,
președinte C. A. Pandurii Târgu Jiu

Președintele Consiliului de Administrație al clubului de fotbal gorjean, Mihai Prunariu, recunoaște faptul că la ora actuală visteria pandurilor este goală, iar perioada de formare a noului lot pregătit de Grigoraș se va prelungi: „Un buget de transferuri? Dacă am vinde acum un jucător, am avea, dar acum trebuie să plătim datoriile din spate, găurile negre care vin, se tăvălesc peste noi. Deocamdată nu există un fond pentru transferuri, dar un buget nu e problemă, vom face, dar mai întâi să vedem ce aducem, pe cine aducem, ce facem. Nu ne grăbim, am peste 500 de jucători pe mail, dacă mă uit, și toți cred că sunt cei mai buni.”

Noul lot, abia după cantonament

În condițiile în care banii lipsesc din conturi, șansele ca Pandurii să aibă deja creionată echipa odată cu startul pregătirii de vară sunt aproape nule. Președintele C. A. al clubului de fotbal gorjean precizează că totul va fi stabilit abia peste câteva săptămâni: „Grigoraș vrea lotul mai repede? Să vină cu un aport de capital și luăm ce jucători vrea el… E normal ca orice antrenor să vrea să plece în cantonament cu lotul definitivat, dar nu cred că e vreo echipă care face acest lucru. De ce mai face cantonament? Păi ca să mai vină și jucători în probe, să-i vezi… Bani nu avem acum, în perioada asta. Nu ne grăbim noi acum, trebuie să vedem dacă îi convine și lui Grigoraș, ne convine și nouă din punct de vedere financiar”, a declarat Prunariu. Nici când vine vorba despre jucătorii care se află deja în discuții cu Pandurii pentru a fi înregimentați în această vară, listă care se află acum pe masa conducătorilor clubului gorjean, nu se poate ajunge încă la vreo  înțelegere oficială. Șeful pandurilor, Mihai Prunariu, dezvăluie că eventualele achiziții în acest sens vor fi operate abia după cantonamentul de vară: „Ce avem acum, jucători în discuții, o să-i vedem în cantonament și apoi o să vedem ce facem cu ei. Nu pot să-i duc acum la Dărmănești. În plus, cantonamentul de pregătire va fi și unul de a vedea jucătorii care vin în probe. Că lotul mare va fi definitivat atunci, e OK, dar poate mai vine câte unul, îl vede și spune „da, e bun”. Și așa avem 34 de jucători în lot, avem o echipă și jumătate, ce facem cu ei? Unii cer bani înainte acum, dar pe final rămân pe dinafară și vin și moca. Deocamdată, la Pandurii e seriozitate. Și noi avem interes în altă parte să aducem, dar concret nu pot să spun. Pot să apară între timp jucători mai buni, pe același post, și care costă mai puțin. De ce să ne grăbim?”, a precizat oficialul gorjean.

Și „prelungirile” vor trebui să mai aștepte

Din păcate, întârzierea discuțiilor pentru stabilirea lotului „pandur” pentru sezonul 2014-2015 riscă să-i afecteze și pe jucătorii care până mai ieri se aflau deja în curtea echipei oltene. E vorba de acei fotbaliști cărora le expiră acum contractele și care, din cauza tergiversărilor, ar putea să nu mai dorească activarea clauzei de prelungire a înțelegerii cu Pandurii. Conducerea clubului gorjean recunoaște problema: „Noi ni-l dorim pe dos Santos, el își dorește să rămână la Târgu Jiu, dar dacă are oferte mai bune, e greu. Mamele și-a terminat contractul, nu am discutat pentru un nou contract cu el. La Distefano vom vedea. Sunt mulți jucători care și-au terminat împrumutul la Pandurii, să vedem dacă le convine să se întoarcă la Târgu Jiu. Dacă primesc o ofertă mai bună, se duc în altă parte. Shamsin are două oferte din Belgia? Păi, dacă e așa, să ni le aducă și nouă, că-l dăm! Îl avem, e al nostru, nu contează…”, spune Mihai Prunariu. Cert este că, gândindu-ne la eventuale transferuri de marcă în această vară, acestea sunt în acest moment doar o reverie pentru Pandurii: „Antal?… Vă dați seama că mi l-aș dori și pe Antal, și pe Madson, și pe Henrique și pe Marquinhos… Pe toți! Dar am jucat la loto duminică și n-am câștigat nimic…”, concluzionează președintele grupării de fotbal gorjene, Mihai Prunariu.

Loading...

Citește și

Campionatul Ligii 2 se reia vineri cu şanse mari să continue cu două echipe în minus. Programul etapei a 22-a şi meciurile televizate

Campionatul Ligii 2, ediţia 2019/2020, se va relua la finalul acestei săptămâni cu etapa a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.