sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:53

Dan Vâlceanu, contrazis de INS

Dan-Valceanu

După ce Victor Ponta a dezvăluit, la dezbaterea cu Klaus Iohannis de miercuri seara, că România va avea un avans de peste 1% în economie, copreşedintele ACL Gorj, Dan Vâlceanu a ţinut să conteste spusele premierului, spunând că Victor Ponta „minte cum respiră”, în special atunci când vine vorba de economia ţării. Institutul Naţional de Statistică a adeverit, vineri, spusele lui Victor Ponta, anunţând o creştere de 1,9% a PIB-ului României.

Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a convocat o conferinţă de presă pentru a demonstra că prezidenţiabilul Victor Ponta a minţit atunci când a declarat, la dezabaterea de miercuri de la B1 TV, că economia României este în creştere. De asemenea, liberalul gorjean a ţinut să precizere că Ponta nu a făcut decât să ducă România într-un dezastru economic. „A minţit când a spus că România nu a fost în recesiune tehnică. Primul ministru al României a minţit şi în legătură cu cifrele pe care le citea de pe fiţuici. A venit cu nişte fiţuici de pe care a citit ce a vrut, nicidecum cifrele oficiale. Atunci când îl acuzăm de aducerea României într-un dezastru economic, îl acuzăm pe bună dreptate. Victor Ponta doreşte să ne prezinte o altă Românie, mai bogată, în care toţi trăim bine”, a declarat Vâlceanu.

INS: „Produsul intern brut în trimestrul III 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2014”

La o zi după ce preşedintele PDL Gorj a făcut aceste afirmaţii, Institutul Naţional de Statistică a emis un comunicat de presă în care preciza creşterea Produsului Intern Brut al României cu 1,9%. „Faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,2% pe seria brută şi cu 3,3% pe seria ajustată sezonier. In primele nouă luni ale anului 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu acelaşi interval al anului 2013, cu 2,8%, pe seria brută şi cu 3,1% pe seria ajustată sezonier”, se arată în comunicatul de presă emis de INS. De asemenea, premierul a ţinut să precizeze că, potrivit datelor de la INS, România nu s-a aflat în recesiune tehnică. “S-a tot vorbit în campanie electorală despre recesiune. Vă citesc din comunicatul INS: În urma revizuirii seriei brute conform Sistemului European de Conturi (SEC) 2010 şi a seriei ajustate sezonier, Produsul Intern Brut a scăzut în trimestrul al doilea din 2014 cu 0,3% faţă de trimestrul întâi 2014 şi a crescut în trimestrul întâi 2014 cu 0,5% faţă de trimestrul al patrulea din 2013. Mai pe româneşte: nu am fost niciodată în recesiune, niciodată, a fost o estimare, rostogolită de oameni politici care nu se pricep. Avem acum estimarea oficială. Nu am fost niciodată în recesiune, nici măcar tehnică“, a mai spus premierul Ponta.

loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.