Dăncilă, marea absentă de la inaugurarea investiției OMV Petrom de la Hurezani


Viorica Dăncilă, premierul României, a fost așteptat ieri la Hurezani, aceasta anunțând că va răspunde invitației făcute de investitori. Din păcate, primul-ministru nu a venit în Gorj să inaugureze noua staţie de gaze, o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro. Obiectivul OMV are o capacitate maximă de 6 milioane de metri cubi de gaze naturale zilnic.

Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a anunțat ieri că staţia de gaze, a cărei construcţie a fost începută în anul 2017, face parte dintr-un program amplu de investiţii, realizat în trei etape, pentru dezvoltarea unui hub care să asigure producţia de gaze din Sud-Estul României. De altfel, hub-ul de gaze Hurezani-Gorj deserveşte patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul OMV Petrom şi include cea mai mare staţie de tratare a gazelor din ţară. „Ultima etapă a investiţiei a fost de aproximativ 50 de milioane de euro, incluzând sistemul de tratare a gazelor şi construirea unei infrastructuri de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producţie şi cu sistemul naţional de transport pentru gaze şi condensat. În 2018, producţia din zăcămintele conectate la hub-ul centralizat de tratare a gazelor Hurezani s-a ridicat la 1,5 miliarde metri cubi, însemnând echivalentul energiei necesare pentru încălzirea unui număr de 1,4 milioane de locuinţe”, se arată în comunicatul de presă al CJ Gorj.
La eveniment a fost prezent preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, alături de alte autorităţi publice centrale şi locale, dar şi de oficiali ai OMV Petrom, el apreciind buna colaborare cu autoritatea judeţeană şi implicarea promptă a companiei în derularea unor programe sociale în comunităţile locale.
„Astăzi (luni – n.r.), la Hurezani, am participat la inaugurarea unui proiect în care OMV Petrom a investit 200 milioane de euro, în perioada 2010-2019, un hub centralizat pentru tratarea gazelor din producţia internă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Gorj.

Loading...

Citește și

Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara

Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.