Dansatorii din Ucraina, cât pe ce să fie înrolați în armată

ucraina-(4)

La Festivalul Internațional de Folclor de la Târgu-Jiu participă și un ansamblu din Ucraina, care a sosit în județul nostru cu o întârziere de aproape o zi, tocmai din cauza conflictelor armate care au loc în această parte a Europei. Din păcate, chiar și băieții care dansează și cântă în acest ansamblu au fost în pericol să fie înrolați în armata care luptă împotriva separatiștilor pro-ruși.

Deoarece armata ucraineană este angajată de câteva luni într-o operaţiune militară, în estul Ucrainei, împotriva separatiştilor pro-ruşi, sute de tineri au fost înrolați în armată. Confruntările s-au soldat cu sute de morţi. Nici tinerii care fac parte din ansamblurile artistice nu au scăpat de chemarea în armată. Mamele din Ucraina stau mereu cu frica în suflet, temându-se pentru viața copiilor care luptă. „Suntem din Bucovina, colț de Rai, iar în țara noastră, Ucraina, este o neînțelegere mare, la estul Ucrainei, care se lasă cu morți și răniți, sânge nevinovat vărsat. Sperăm ca acest conflict să se termine în curând. Mamele au emoții căci și-au trimis tinerii lor copii ca să își apere țara. Chiar și tinerii noștri din sat au fost chemați la război, unii au fost luați, dar apoi s-au răsculat mamele și le-au spus că băieții lor nu au făcut armata și nu știu să se apere, să lupte. Acum sunt luați mulți tineri care sunt pregătiți în tabere militare. I-au lăsat să nu se ducă la război. Am venit la Târgu-Jiu și am întârziat peste 20 de ore. Am venit să prezentăm arta noastră populară, de la noi din sat. Acolo se vorbește limba română”, a spus directorul ansamblului din Ucraina.

Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.