Datornica CET Govora, alimentată de CEO cu 20.000 de tone de lignit!


În timp ce, Complexul Energetic Oltenia avea de recuperat de la CET Govora 2,25 de milioane de lei, iar în planul de reorganizare al societății se dorea ca datoria să fie plătită companiei de stat eșalonat în următorii trei ani de zile, societatea din Gorj furniza în continuare cărbune unității din județul Vâlcea. În baza unui contract, derulat în perioada aprilie-mai, CEO i-a furnizat CET Govora o cantitate de 20.000 de tone de cărbune pentru prețul de 1,3 milioane de lei, banii urmând să-i fie achitați la Sfântu’ așteaptă.

CET Govora, aflat de doi ani în insolvență, a continuat să fie alimentat anul acesta cu cărbune de către CE Oltenia chiar dacă centrala era considerată o cauză pierdută de către conducerea companiei din Gorj. Cu toate acestea, printr-un contract făcut public de CEO, în perioada 16 aprilie-31 mai 2018, compania furniza 20.000 tone de cărbune pentru centrala insolventă din Vâlcea.
CEO Govora avea datorii de 406 milioane de lei în iunie, iar planul de reorganizare, acceptat între timp de instanță, prevedea că doar un sfert din debite, adică 99,1 milioane de lei ar urma să fie achitate în perioada următoare. Documentul a fost realizat de administratorul judiciar Euro Insol și avantajează doar angajații CET Govora care urmau să-și primească restanțele salariale, în valoare totală de circa 212.000 de lei, în termen de 30 de zile de la confirmarea planului de reorganizare de către instanța de judecată.
Din păcate, creanțele garantate, deținute de Alpha Bank (37,6 milioane de lei), Ministerul Finanțelor Publice (7 milioane de lei), ANAF (6,65 milioane de lei) și Complexul Energetic Oltenia (2,25 milioane de lei), în total 53,5 milioane de lei, vor fi plătite eșalonat pe durata de 3 ani a planului de reorganizare. Situația este similară și pentru creanțele bugetare în sumă totală de 45,39 milioane de lei, din care cele mai mari sunt deținute de ANAF (34,26 milioane de lei), Ministerul Finanțelor Publice (5,32 milioane de lei) și Administrația Fondului pentru Mediu (4,779 milioane de lei).

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: