duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:17

De ce rămâneţi încleştaţi când faceţi sex?

pag-15

Cazurile în care oamenii au rămas „încleştaţi” în timp ce făceau sex sunt destul de rar întâlnite – în filme avem mai multe şanse să le vedem. Şi totuşi, există o explicaţie pentru un bărbat şi o femeie care rămân prinşi în timp ce fac sex.
Cine rămâne încleştat când face sex?

Având în vedere că acest lucru se poate întâmpla doar în timpul partidelor de sex heterosexual – adică între un bărbat şi o femeie -, este evident că bărbatul rămâne captiv. De fapt, această „situaţie” se numeşte penis captivus în termeni medicali.
De cele mai multe ori, penis captivus este asociat cu vaginismul, afecţiunea rară din cauza căreia muşchii vaginali au spasme involuntare. În această situaţie, dacă spasmul are loc în timpul penetrării vaginale sexuale, penisul bărbatului ar putea rămâne prins.

Cauzele care duc la penis captivus

Această problemă nu le este foarte cunoscută specialiştilor, însă au reuşit să găsească două cauze care duc la „penisul prins”. Acestea sunt de ordin fizic şi psihic.
Lipsa unei educaţii sexuale solide, modul în care o femeie a fost crescută din punct de vedere religios şi chiar teama de partener ori de sex pot duce la încleştarea involuntară a muşchilor vaginali. Iar aceştia se strâng atât de puternic încât bărbatul nu îşi mai poate retrage penisul. În această situaţie se pot găsi femeile care au fost molestate în copilărie, care au fost molestate şi violate, care se tem că vor fi judecate de către prieteni, familie şi societate în general. Corpul funcţionează bine din punct de vedere fizic, însă psihicul este cel care întrerupe partida de sex.
Vaginismul este una dintre cauzele care pot duce la blocarea penisului în vagin – afecţiunea care cauzează spasme involuntare ale muşchilor, în special când un obiect străin este introdus înăuntru. De obicei, o femeie ştie de afecţiunea sa, pentru că are dureri chiar şi la introducerea tamponului sau în timpul controlului la ginecolog. Ca să poată fi eliberat, fie este nevoie de ajutorul medicilor, fie femeia trebuie să se relaxeze cât mai mult
O altă cauză care ar putea duce la penis captivus ar fi rănile interne cauzate de penetrarea agresivă, atunci când vaginul nu este destul de lubrifiat. În acest caz, pereţii vulvei se pot umfla din cauza circulaţiei, iar penisul poate rămâne prins – însă această situaţie este mai rară decât vaginismul.

Loading...

Citește și

Greşeli pe care le faci în timpul sexului

Ai stricat vreodată atmosfera cu ceva ce ai spus sau cu un anumit gest deplasat? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.