sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 7:51

De la 1 ianuarie punctul de amendă va crește considerabil

Punctul de amendă, conform legislației aflate în vigoare, se calculează în funcție de salariul minim brut, iar până în prezent acesta a fost plafonat de Guvern. Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului în Guvernul Orban spune că o astfel de situație nu se va mai repeta.

10% din salariul minim reprezintă un punct de amendă și acesta este plafonat la 145 de lei prin OUG nr. 96/2018 care expiră la 31 decembrie 2019. Odată ce aceasta expiră și Guvernul va majora salariul minim pe țară la 2.230 de lei, punctul de amendă ar putea ajunge la 223 de lei.

„Există o corelaţie între salariul minim şi punctul de amendă, din datele care ne-au fost furnizate de colegii de la Ministerul de Finanţe nu există un impact semnificativ, nici pe partea de venituri bugetare, nici pe partea de, să-i spunem, efecte în plată, sunt nesemnificative aceste efecte”, a declarat însă Ionel Dancă.

El a completat, întrebat dacă odată cu majorarea salariului minim va creşte şi punctul de amendă: „Nu s-a luat nicio decizie în această privinţă, în sensul modificării reglementărilor legale în vigoare”.

Dacă punctul de amendă ajunge la 223 de lei, cea mai mică amendă va fi de 446 de lei, față de 290 de lei cât este în prezent. Pe de altă parte cea mai amre amendă ava ajunge la valoarea de 4.460 lei, față de 2.900, cât este acum.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO. Grigorescu, numit subprefect de Gorj!

Guvernul a decis, vineri, 13 decembrie a.c., numirea, cu caracter temporar, în condițiile legii, în …

Un comentariu

  1. Creste de la 1 ian dar banii pe ian se iau în februarie deci plătim amendă din ce mai avem prin casă.
    Aia cu mașini scumpe si motoare mari care cred
    ca sint stapinii șoselelor(peste 3000 cm ) nu îi interesează amendă .Ei ar trebui să plătească 10%
    din valoarea mașinii de la nou amenzile ,ca oricum unii au mașini tari dar nu au venituri .Fara supărare da nu mai ai loc de BMW uri pe drumuri.Mai nou ăștia au făcut niște cursuri speciale de condus așa ceva și nu mai semnalizează iar pe Autostrada banda 1 fiind ocupată la 140 a venit pe dreapta sa băgat în fața mea și a frinat pînă la 0 ca nu m-am dat la o parte deși nu aveam unde.👎😡😵🤕

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: