DE NECREZUT! Iată cu cine încurajează, cot la cot, ROTARYENII „înalte standarde etice” la Tg-Jiu


Clubul Rotary Tg-Jiu se prezintă ca fiind ”o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii din întreaga lume care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, care încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate”.
Numai că, în acest club exclusivist sunt acceptate, uneori, persoane care au grave probleme de etică și folosesc calitatea de membru în Clubul Rotary ca pe o trambulină spre funcții publice, adică la putere și influență.

 

28 de persoane publice și-au asumat calitatea de membri ai Clubului Rotary Tg-Jiu, iar numele acestora sunt menționate pe site-ul organizației. Dintre acestea, multe personalități remarcabile ale vieții publice din Gorj, răsare un nume: Corina Drăgan.
Adică protejata ex-directorului DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, ieșit pe ușa din dos din sistem, coordonatoarea Compartimentului de intervenţie în situaţii de abuz, neglijenţă, trafic, migraţiune, repatriere şi violenţă în familie, din cadrul instituției menționate, care se afișează, de ceva vreme, cot la cot cu rotaryenii.
Dacă amintim doar faptul că Drăgan a refuzat în scris, de la începutul anului trecut, să asigure psiholog la audierea minorilor în mai multe dosare penale și transmiterea rapoartelor de evaluare psihologică, la solicitările formulate de către unități de poliție și Parchet, sau în camera de consiliu, în cadrul proceselor de încredințare a minorilor la unul dintre părinți aflate pe rolul instanțelor de judecată, principii precum cele invocate de Clubul Rotary, pălesc.
Este deja de notorietate faptul că Drăgan deține funcția de vicepreședinte al Asociaţiei pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială (AIDS) Gorj, un ONG care mimează preocuparea pentru persoanele aflate în dificultate, sau a creat alte structuri similare chiar pe banii DGASPC, ce desfășoară activități identice cu ale instituției de stat și folosind informații de serviciu. Trebuie remarcat faptul că, în condițiile în care, mai multe persoane din conducerea DGASPC, printre care și Corina Drăgan, nu și-au declarat veniturile obținute din activitățile desfășurate în cadrul ONG-urilor care au derulat programe și cursuri de instruire cu fonduri europene, e o chestiune de timp până când Agenția Națională de Integritate va constata starea de incompatibilitate a acestora.
Din situația descrisă, se desprinde o întrebare: în acest mod încurajează Clubul Rotary Tg-Jiu „înalte standarde etice”?

loading...
Loading...

Citește și

Rotaru, Stan și Mosor își caută partid. UNPR și ProRomânia, recycle bin!

Unele dintre cele mai controversate personaje publice ale Gorjului își caută susținere politică, în această …

2 comentarii

  1. Rotarienii astia reinventeaza ,,,roata ? Poate doar in domeniul achizitiilor publice prin contracte atribuite dupa ureche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.