De ziua meseriei | Prime pentru mineri şi energeticieni

colaj

Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de prime de ziua meseriei. Este vorba de Ziua Energeticianului, respectiv Ziua Minerului. Astfel, ca şi în anii trecuţi, Complexul Energetic Oltenia le va acorda şi în acest an angajaţilor prime de ziua meseriei lor. Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Mine Energie Rovinari, care fac parte din conducerea Federaţiei „Univers”, valoarea primei pentru fiecare salariat va fi de 600 de lei.

rovinari-complex2

Energeticienii vor încasa prima de ziua meseriei până în data de 20 iulie, iar minerii vor primi cei 600 de lei până în data de 15 august. Decizia de a acorda şi în acest an prime de ziua meseriei a fost luată în urma unor discuţii purtate în ultimele săptămâni între reprezentanţii sindicatelor afiliate la Federaţia „Univers” (şi reprezentate de Ion Ruşeţ) şi administraţia Complexului Energetic Oltenia. S-a ajuns într-o primă fază ca suma totală care va fi acordată de Ziua Minerului şi de Ziua Energeticianului pentru fiecare salariat să fie în cuantum de 600 de lei.

Vor să mărească prima cu 100 de lei  

Sindicaliştii încearcă, până vineri, să suplimenteze cuantumul primei cu o sută de lei, în urma unor discuţii pe care le vor avea cu administraţia, însă suma aprobată în prezent pentru fiecare salariat este de 600 de lei. „Au avut loc o serie de discuţii pe marginea acordării primei de ziua meseriei. Este vorba de Ziua Energeticianului în primă fază şi de Ziua Minerului în etapa a doua. Am ajuns la o înţelegere cu administraţia Complexului Energetic Oltenia ca prima să fie unică pentru toţi angajaţii, indiferent dacă este vorba de mineri sau de energeticieni, însă momentul de acordare va fi diferit. Astfel, de Ziua Energeticianului, prima va fi acordată energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, până în data de 20 iulie. Totodată, prima pentru Ziua Minerului va fi acordată tuturor minerilor până în data de 15 august. Sunt lunile iulie pentru energeticieni şi august pentru mineri când, prin tradiţie, se acordau aceste prime de ziua meseriei. Mai avem în vedere ca până la sfârşitul acestei săptămâni să mai purtăm câteva negocieri pentru a vedea dacă putem suplimenta cu o sută de lei prima de 600 de lei şi să se ajungă în final la un cuantum, pentru fiecare salariat, în valoare totală de 700 de lei. Deocamdată, e vorba de doar 600 de lei primă de ziua meseriei şi vedem ce se va decide în urma negocierilor cu administraţia Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei “Univers”, care a negociat cu administraţia Complexului Energetic Oltenia acordarea primei de ziua meseriei.

Adolf Mureşan, aşteptat în Gorj

Liderii sindicatelor  din cadrul Complexului Energetic Oltenia, afiliate la Federaţia „Univers”, i-au transmis o invitaţie lui Adolf Mureşan, preşedintelui Federaţiei „Univers” de a efectua în zilele următoare o vizită la Târgu Jiu, pentru a se întâlni cu liderii sindicatelor afiliate la organizaţia centrală. Sindicaliştii urmăresc să organizeze şi o conferinţă de presă la Muzeul Judeţean Gorj, pentru a prezenta câteva date referitoare la locul sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia în cadrul Federaţiei „Univers” şi obiectivele acestora, mai ales din perspectiva începerii negocierilor pentru actul adiţional la contractul colectiv de muncă, semnat între sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia. Actualul contract colectiv de muncă este valabil până anul viitor, însă anumite drepturi trebuiesc negociate printr-un act adiţional.

Alegeri la Sindicatul Mine Energie Rovinari

De amintit că sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au o pondere însemnată în cadrul Federaţiei „Univers” şi trei posturi în biroul de conducere. Este vorba de un post de prim-vicepreşedinte, care i-a revenit lui Ion Ruşeţ, şi două posturi de vicepreşedinţi, care sunt ocupate de Aurel Nanu Mic şi Gabriel Căldăruşe (responsabili de sectoarele energie şi minerit). Sindicatele care în prezent au cea mai mare parte a salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia şi care s-au afiliat la Federaţia „Univers” nu au renunţat însă la înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Oltenia, care ar putea obţine personalitatea juridică până la sfârşitul acestui an, dacă nu vor apărea contestaţii sau alte elemente care să conducă la noi termene şi prelungirea deciziei instanţei de judecată.Totodată, liderii Sindicatului Mine Energie Rovinari au stabilit organizarea de alegeri pentru toate departamentele din cadrul sindicatului, până în data de 19 august.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Prima e prevazuta in CCM asa ca animalelor nu va mai laudati ca negociati ca nu aveti ce. Ciurele nu da un milion in plus ca iar trebuie sa te imprumuti sa platesti avansurile. Ati falimentat intreprinderea hotilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.