Decedat la Leurda, dus târziu la groapă din cauza drumului înzăpezit! Aceeași situație și la Cimitirul Roșiuța, în timp ce utilajele STAU în garaj


Familia unei persoane decedate la finalul săptămânii trecute în localitatea Leurda a fost panicată sâmbătă dimineața ca urmare a zăpezii abundente de pe drumul din localitate. Aparținătorii decedatului au solicitat sprijinul autorităților, reclamând faptul că niciun utilaj al Direcției Publice Motru ori al alor unități miniere nu ajunsese în zonă până la orele 10.00 ale dimineții. Oamenii aveau programată îngropăciune, după orele amiezii, la cimitirul din sat. În tot acest timp, cea mai mare parte a utilajelor DP Motru erau garate în incita instituției, deserventul unității refuzând să iasă pe traseu.

Un incident grav s-a petrecut sâmbătă la Leurda, după ce familia unei persoane decedate a reclamat autorităților faptul că nu pot duce mortul la groapă, pentru că drumul spre cimitir era impracticabil din cauza zăpezii.
La scurt timp după ce s-a reclamat acest incident, o altă persoană din Roșiuța a solicitat sprijinul autorităților pentru despăzirea drumului ce duce spre cimitirul din localitate, unde era programat un parastas de un an de zile. Cel care nu putea intra în cimitir să facă cele necesare parastasului era tocmai omul de afaceri Mihai Rămescu.
După aceste două incidente, un altul apărea la orizont în satul Râpa, unde se împrăștia material antiderapant pe panta de la intrare în localitate, dar peste zăpada care avea un strat de peste 30 de cm.

Aloo, dormiți domn’ Dobrică!

Acest lucru a fost reclamat și pe rețelele de socializare, devenind viral pe Facebook, după ce un cetățean a arătat cum se face deszăpezirea la Râpa, în timp ce șeful Direcției Publice Motru, Tudor Dobrică, membru marcant ALDE, și-ar fi închis telefonul sâmbătă, deși tot orașul era înzăpezit. Omul a avut critici și la adresa primarului municipiului Motru, Gigel Jianu, care n-a fost văzut prin orașul și prin satele aparținătoare, acoperite de zăpadă.

Șocant este că doar pe străzile și pe trotuarele din Motru se intervenise parțial, cu angajații de la zone verzi, măturat stradal și construcții. Aproximativ 30 de persoane au curățat, cu greu, trotuarele din zona centrală, asta, în timp ce utilaje importante ale DP Motru zăceau sub o copertină, în curtea instituției din municipiu.

Drumurile spre școli și instituții, sub zăpadă!

De altfel, și anul trecut s-a petrecut același lucru, deserventul DP Motru refuzând să vină la serviciu, defectând chiar și un utilaj pentru ca acesta să nu poată fi folosit.
Pe rețelele de socializare, s-a criticat acid lipsa de interes, respect și profesionalism a autorităților privind dezăpezirea din acest decembrie, anunțată de DSU cu multe zile în urmă. Oamenii se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă zăpada ar fi blocat orașul într-o zi lucrătoare când cetățenii ar fi circulat pe străzi spre locurile de muncă, iar elevii spre școli.
Este regretabil faptul că sâmbătă căile de acces spre instituțiile școlare, parcări și străzi din cartierele retrase ale orașului erau impracticabile din cauza zăpezii, deoarece doar cele două utilaje ale Direcției Publice erau în funcțiune. Tractoarele cu lamă erau fără cauciucuri de iarnă, fără revizii, motiv pentru care unul s-a și defectat în timpul operațiunii, asta de mai multe ori.
Din cauza deszăpezirii defectuoase, Motru era sâmbătă seara plin de polei, poduri de gheață și zăpadă necurățată în mai multe zone.

Utilaje din Cariera Lupoaia și Roșiuța, la curățat de drumuri!

Pentru deblocarea situației de la Leurda, Râpa și Roșiuța s-a făcut apel la utilajele celor două cariere miniere ale CE Oltenia din Motru, care au intervenit pe mai multe trasee, după ora 10.00 dimineața.
Cariera Roșiuța a trimis un autogreder cu care s-a acționat în zona Leurda, Horăști, Însurăței și cu un taf pentru zona Ploștina și Roșiuța, ulițele fiind înguste, iar un alt tip de utilaj neputând fi folosit pe aceste artere.
Cariera Lupoaia a pus la dispoziția primărei un buldo-excavator care a intervenit în zona Micro 2 a municipiului Motru.

Nici curtea Direcției Publice nu a fost deszăpezită!

Direcția Publică Motru dispune de un tractor cu remorcă, care sâmbătă avea, zăpadă pe el de o jumătate de metru. Acesta ar fi putut interveni cu material antiderapant pentru a se evita poleiul și podurile de gheață formate în oraș. Utilajului nu i s-a dat nicio cheie.
Unitatea mai are un buldoexcavator cu lamă care și el a stat garat sâmbătă, în lipsa deserventului, dar și o autobasulantă cu lamă de deszăpezire care nu a fost folosită, pretextul fiind consumul de carburant prea mare.
Sâmbătă, nici curtea Direcției Publice Motru nu era deszăpezită, astfel că pretențiile pentru alte acțiuni erau, din prima, zero.
Coordonatorul acțiunii de deszăpezire și singurul a fost, la final de săptămână, șeful parcului auto. De altfel, chiar salariații direcției au fost nemulțumiți de lipsa de organizare, fiind conștienți că cetățenii îi critică pe ei, în timp ce ei nu au o putere de decizie în acest sens. Cei care ar fi trebuit să facă coordonarea au ales însă să lipsească sâmbătă și chiar să-și închidă telefoanele, cu toate că au primit avertizările de cod galben și chiar roșu de ninsori, care a ținut până duminică seara.
Din păcate, nici Poliția Motru nu a intervenit pentru a-i amenda pe cei care au făcut o deszăpezire defectuoasă pe străzile din oraș, cauza a posibilelor accidente rutiere sau pietonale.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Pana la aceasta ora,am fost de doua ori in oras.Dezastru e putin spus si asta la30-40 de cm. de zapada!Un singur utilaj mic in zona pietei,facea mormane de zapada ! In rest,trotuare dezastruase,copaci rupti,munti de zapada care au blocat si masinile facute cu troscareta pe langa care stateau 3-4 smecheri de la Directie,mizerie cat cuprinde…!Lumea toata injura,dar interesant este ca niste aurolaci din gasca Pdl-ista de la Rosiuta,incercau,ce e drept timid,sa-l scuze pe Gigel Frone,spunand ca nu el si Dobrica sunt de vina ci „consilierii” ! Ce sa le spui prostilor,plini de nesimntire,decat ce le spunea lumea „ba pe a mamelor voastre aurolacilor,cand ati pus mana pe oras,asa cum ati pus,nu v-ati gandit !”.Asa ca ce sa mai astepte cei din satele apartinatoare !Ne meritam soarta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.