DECIZIE a Tribunalului Gorj privind NELEGALITATEA GREVEI! Iată OFERTA Directoratului pentru mineri: creșteri salariale de 500 de lei


Judecătorii Tribunalului Gorj au de soluționat două acțiuni introduse de Complexul Energetic Oltenia în legătură cu suspendarea, respectiv constatarea nelegalității grevei. Magistrații au dat deja o soluție într-unul din dosare și au respins cererea de ordonanță președințială privind suspendarea grevei, însă cel mai așteptat verdict se așteaptă în cursul zilei de miercuri, 16 ianuarie. În timp ce în instanță se tranșează legalitatea protestelor, Directoratul CEO a informat, marți, cele patru federații sindicale semnatare ale CCM că vor fi efectuate demersuri astfel încât, să fie acordate majorari salariale de 500 de lei pentru personalul muncitor, 400 de lei pentru conducătorii de formații de lucru și 350 de lei pentru personalul de conducere din activitatea de producție.

Ziua decisivă

Tribunalul Gorj a respins, marți, cererea CEO privind emiterea unei ordonanțe președințiale de suspendare a grevei minerilor din cele zece cariere ale companiei. Decizia este cel puțin controversată, în contextul în care era justificată luarea unei măsuri pe calea ordonanței președințiale și erau îndeplinite toate condițiile ca cererea să fie admisă, mai ales că întreruperea activității la CEO generează un prejudiciu important companiei, ce poate fi greu sau imposibil de reparat în situația în care greva organizată de mineri ar fi declarată ca fiind ilegală.
De altfel, miercuri, judecătorii Tribunalului Gorj vor soluționa și acțiunea în constatarea nelegalității grevei, 23 de angajați ai CEO, de la carierele miniere Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța și ELCFU Motru, având calitatea de pârâți.

Majorări salariale pentru personalul din producție

Directoratul CEO a propus, marți, celor patru federații sindicale semnatare ale CCM că vor fi căutate soluții astfel încât, să fie acordate majorari salariale de 500 de lei pentru personalul muncitor, 400 de lei pentru conducătorii de formații de lucru și 350 de lei pentru personalul de conducere din activitatea de producție și mentenanță, adică șefii și adjuncții atelier, secție, sector, schimb. De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 de lei.
Administrația CEO a menționat, în documentul remis organizațiilor sindicale, că aceste drepturi pot fi acordate numai prin încheierea unui act adițional la CCM, în urma negocierii cu sindicatele, fiind condiționate de reluarea imediată a activității în carierele miniere.

loading...
Loading...

Citește și

S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap!

Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal …

10 comentarii

 1. Domnule Matei du-te la sediul materiei.
  Legea dialogului social aici nu are toti subiectii activi. E doar o singura parte .Angajatorul.Intelegi dumitale.In contextul legii greva ar fi trebuit declasata printr-un act oficial.Document .Inaintat de partenerul social.Intelegi matale si altii ca matale.Acest act de declansare al grevei putea fi contestat de cealalalta parte.
  Aici ce sa contesti si care e obiectul ordonantei! Altul e sediul materiei!
  Sindicatele ca reprezentanti legali ai unei parti din salariati,pentru ca sunt si nesindicalizati nu a declansat niciun protest,greva spontana sau planificata.
  E o situatie putin atipica si in fapt si in drept.
  In primul rand angajatorul dupa un numar de nemotivate poate sa-i concedieze pe salariati(3 posturi nemotivate parca) .Daca participa toti in grup trebuie sa-i dea afara pe toti,dar cu cine mai reia activitatea dupa.Exclus!
  Daca acel grup de salariati constituit spontan si care cuprind torti salariatii nu mai recunosc sindicatele din care fac parte ca fiind organismele colective care-i reprezinta atunci orice discutie nu isi are rostul!

  As fi curios ce se intampla daca se da un comunicat comun al tuturor presedintilor de federatii prin care se roaga oamenii sa reia activitatea.Daca oamenii se reintorc la lucru inseamna ca mai inseamna ceva actualele sindicate.Daca nu se reintorc la posturi inseamna ….sti dumneata ce.

  Sa nu fie ca in 89 .Directoratul sa strige de la balcon :Va mai dam 100/200/300/500 si sa nu-i mai asculte nimeni.Si nici pe asa zisii lideri.

 2. Si uite asa directoratul s-a p.isat pe greva voastra…

 3. Pai ce facurati mai nene ma din 700 de lei promisi azi noapte la palmasi se facura 500 la lumina zilei dupa discutia cu milosii nostri guvernanti,iar din cei 500 lei ia staul inapoi 45% ,buna treaba tata,avem stat nu gluma tine cu cei care muncesc cinstit :).Vai de tarisoara asta pe care au pus-o in cap astia care ne conduc din 89′ incoace.Promit marea cu sarea la cei care lucreaza in strainatate sa vina in tara sa munceasca pentru ei sa aiba bani de salarii pentru bugetari si pensii speciale pentru ei.Care va pune botul la vrajala lor ieftina vor vedea ce inseamna sa traiesti in Romania,unde unu da cu sapa si trei se plimba cu mapa……….

 4. Nu va mai bazati pe actualii lideri de sindicat,alegeti altii,nu le mai platiti sume enorme pe care ei le folosesc la mare,herculane,etc…micsorati cota de sindicat sau mai simplu ..sa va retrageti..ca sustinerile nu sunt individuale.HALAL

 5. CEO sa publice decizia tribunalului de astazi!

 6. ,,Bate vântul de ne-‘ndoaie ” in noaptea asta se ia curentul dacă până la ora 23 carierele din bazinul Rovinari nu încep sa livreze cărbune termocentralei.
  La ora actuala deja importăm 500MW.

 7. ,,Bate vântul de ne-‘ndoaie” daca carierele din Bazinul Rovinari nu încep sa livreze cărbune la termocentrală in noaptea asta se ia curentul , ca pe timpul lui nea Nicu

 8. A sarit de 1000 MW.
  Nu e nicio problema avem vant,apa,gaz,pacura.

 9. Hopa , hopa , Penelopa . Abia acum solicita Calin Lemnaru autorizatie pentru spatiile comerciale de pe insulita ? Dom Primar Romanescu , cum a functionat pana acum complexul fara autorizatie de la Mediu ? Oare de la Pompieri are aviz de incendiu ???????????? SC CRESCENDO SRL, cu sediul în loc. Tg-Jiu, Calea Severinului, nr. 24, jud. Gorj, anunță publicul interesat că a depus la APM Gorj documentația tehnică pentru obținerea autorizației de mediu pentru desfășurarea activităților cod CAEN 5610 Restaurante, pe amplasamentul din Târgu Jiu, Insulița Jiului, jud.Gorj.

  Eventualele sugestii sau observaţii se vor depune în scris la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, din Tg-Jiu, str. Unirii, nr. 76, tel. 0253/215.384, fax 0253/212.892, e-mail: office@apmgj.anpm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: