sâmbătă , 19 ianuarie 2019 - 6:06

DECIZIE! Ce s-a întâmplat cu apartamentul de patru camere din Târgu Jiu al unui fost senator


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi definitiv ridicarea parţială a sechestrului dispus de anchetatori pe numele fostului ministru Mihnea Costoiu în dosarul privind concesionarea bazei sportive „Cutezătorii”. Sechestrul a fost pus în martie pe apartamentul de patru camere al fostului senator de Gorj, imobilul fiind situat în Târgu-Jiu, și pe spațiul comercial din municipiu al respectivului.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin împotriva ordonanţei nr. 458/P/2017 din data de 20 martie 2018 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată şi dispune înlăturarea dispoziţiilor privind luarea măsurii asigurătorii a sechestrului instituit asupra: – cotei părţi de 1/2 din imobilul situat în …., în suprafaţă construită de 225,59 mp, împreună cu suprafaţa de 25,6 mp cota de teren aferent, activ cunoscut sub denumirea …., înscris în Cartea Funciară nr. …. a OCPI Gorj – BCPI Târgu Jiu; – cotei părţi de 1/2 din imobilul situat în …., constând în apartament cu 4 camere şi dependinţe, în suprafaţă utilă de 78,48 mp, împreună cu suprafaţa de 13,25 mp, constând în suprafaţă balcon şi 21 mp cotă teren aferent locuinţei, imobil înscris în Cartea Funciară nr. …. a OCPI Gorj – BCPI Târgu Jiu. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate. Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

Proprietățile respective sunt apartamentul achiziționat de Costoiu în Târgu-Jiu în 2001, în suprafață de 91, 73 mp, deținut în cotă de 12 cu soția acestuia, și un spațiu comercial de 225,59 de mp, achiziționat în anul 1998.

Fără control judiciar!

Tot joi, judecătorii au decis şi revocarea controlului judiciar impus de procurori pe numele lui Mihnea Costoiu, decizia în acest caz nefiind definitivă.”În temeiul art. 348 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 207 alin. 5 şi 7 Cod procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin (….). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se precizează în decizia instanţei.
Pe 27 martie, DNA anunţa că Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. „În perioada martie – septembrie 2009, inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, în calitatea menţionată, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind bunurile proprietate publică, a încheiat cu Fundaţia ‘Dinu Pescariu’ un act adiţional la un contract de locaţiune încheiat anterior cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA – APPS). Actul adiţional a fost încheiat fără a exista o aprobare dată printr-o hotărâre de guvern, fără organizarea unei licitaţii publice în condiţiile legii, precum şi în lipsa avizului direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului”, preciza DNA.

Conform procurorilor, documentul a fost încheiat în condiţiile în care Ministerul Educaţiei Naţionale dăduse în judecată Fundaţia „Dinu Pescariu” pentru rezilierea contractului, procesul fiind la acel moment în curs de judecată. Procurorii susţin că situaţia creată prin semnarea actului adiţional era menită să oprească procesul în care Ministerul Educaţiei Naţionale solicitase încetarea contractului de locaţiune. „Prin această modalitate s-a cauzat Ministerului Educaţiei Naţionale un prejudiciu în valoare totală de 10.796.662,8 euro reprezentând diferenţa dintre valoarea reală de piaţă a chiriei în sumă de 11.741.662,8 euro (111.825,36 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009 – martie 2018) şi suma efectiv plătită de Fundaţia ‘Dinu Pescariu’ de 945.000 euro (9.000 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009 – martie 2018)”, arăta DNA. Procurorii au dispus atunci instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ale inculpatului Mihnea Costoiu, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Costoiu a câștigat mandatul de senator de Gorj în 2014.

loading...
Loading...

Citește și

LIDER din CEO: Este o CAMPANIE DE DENIGRARE la adresa noastră

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Constantin Mitrescu, acuză că unii şmecheri care vor să ajungă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.