Decizie CEO!

carbune

Complexul Energetic Oltenia a luat o decizie care îi vizează pe beneficiarii cotei de cărbune. Este vorba despre minerii şi energeticienii care sunt programaţi să îşi ridice, din punctele de încărcare, cele zece tone de lignit energetic sau cei care nu sunt programaţi, dar vor continua să îşi depună tichetele valorice, în vederea ridicării cotei de cărbune, până în ultima zi lucrătoare de la finalul acestui an.

După cum se cunoaşte, decizia Directoratului din cadrul Complexului Energetic Oltenia este ca cele zece tone de cărbune să poată fi distribuite doar în anul 2015 şi să nu se mai prelungească termenul care expiră pentru o lună de zile. Cea mai importantă decizie care îi vizează pe salariaţii, care până în prezent nu au ridicat cota de combustibil oferit gratuit de companie pentru încălzirea de iarnă, vizează programul de ridicări. Este vorba de reducerea acestuia doar la intervalul luni – vineri, fără ziua de sâmbătă.

Program redus din decembrie

Decizia de a se reveni la un program normal în ceea ce priveşte distribuirea cotei de cărbune a avut în vedere numărul celor care au depus tichetele valorice, în vederea ridicării cotei, dar şi faptul că luna decembrie va fi una cu puţine zile libere. Spre deosebire de ultimii ani, în 2015, ca urmare a cererii ridicate de cărbune şi energie electrică s-a stabilit ca minerii să energeticienii să beneficieze doar de zilele libere pe care le au şi celelalte categorii de salariaţi din industrie, fără să se mai beneficieze de mini-vacanţa prelungită de sărbători. De obicei se intra în libere prelungite după data de 20 decembrie şi se revenea la locul de muncă la o săptămână după trecerea Anului Nou. Conform reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, este timp ca urmare a liberelor mai puţine să fie distribuită cota de cărbune pentru cei care încă nu au intrat în posesia acestui drept.

Câţi mai au de ridicat cota

Conform Complexului Energetic Oltenia, până în momentul de faţă, au depus voucherele de cărbune 13.900 de mineri şi energeticieni. De asemenea, până în această săptămână ridicaseră cota de cărbune 12.187 de angajaţi din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia, unde au avut la dispoziţie un număr de 20 de puncte de încărcare. Prin urmare, din cei care au depus tichetele mai sunt programaţi să îşi ridice cota de cărbune 1.713 angajaţi, care vor avea timp suficient în următoarea lună să intre în posesia dreptului respectiv. Potrivit aceleiaşi surse, ar mai rămâne în prezent 1.378 de salariaţi care nu şi-au manifestat încă vreun interes pentru tichetele valorice în baza cărora ar putea primi cele zece tone de cărbune. De precizat că producătorul de energie electrică şi cărbune are un număr de 15.278 de angajaţi, cei mai mulţi dintre aceştia activând în sectorul minier, respectiv în producţie.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: