DECIZIE în dosarul târgujienilor din REȚEAUA CARE IMPORTA DROGURI din Grecia: Măroiu JR și Gherghe, după gratii

Judecătorii Tribunalului Gorj au decis, luni, ca toți cei nouă tineri arestați la finele lunii decembrie sub acuzația de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive să rămână în arest cel puțin până pe 19 februarie.

Magistrații de la Tribunalul Gorj au admis, ieri, propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Gorj de prelungire a măsurii arestării preventive a celor nouă tineri, Nicolae Măroiu, Mario Eduard Gherghe, Ioan Romică Mutu, Radu Constantin Părăianu, Costel Văduva, Lucian Florin Păuna, Alexandru Czeller, Alin Andrei Udrea, Nicolae Robert Roncea, unii dintre aceștia din Tg-Jiu, care au ajuns după gratii luna trecută fiind acuzați că vindeau cannabis atât în municipiu, cât și în alte județe, în schimbul unor sume care porneau de la 20 de lei. În privința minorului Ionuț Constantin Micu, judecătorii au decis prelungirea măsurii arestului la domiciliu, instituită inițial, cu alte 30 de zile.
Procurorii DIICOT Gorj împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au efectuat un număr de 44 de percheziţii domiciliare, la finele lunii decembrie a anului trecut, pe raza județelor Gorj, Hunedoara și în municipiul București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.
Anchetatorii susțin că unul dintre membrii grupului a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, care erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Târgu-Jiu de alte persoane, „care au aderat la grupul infracțional organizat”.
„De asemenea, din cercetările efectuate s-a mai stabilit că o parte din membrii grupului infracțional achiziționau diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive din municipiul Petroșani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în județele Hunedoara și Gorj”, au mai precizat procurorii.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.