DECIZIE importantă a Directoratului CEO! Ce se va întâmpla cu compania


Directoratul Complexului Energetic Oltenia a adoptat o hotărâre, la finele lunii trecute, în legătură cu privatizarea companiei. Astfel, membrii Directoratului au decis să facă demersurile necesare în vederea elaborării și adoptării unui act normativ pentru suspendarea procesului de privatizare a CEO.

Conducerea CEO va prezenta acționarilor, la jumătatea lunii viitoare, motivele care au determinat Directoratul companiei să ia o decizie în privința privatizării acesteia.
La jumătatea lunii martie a acestui an, Consiliul de Supraveghere al CEO a avizat modificarea și actualizarea Actului Constitutiv al societății, respectiv prelungirea cu șase luni, până la data de 30 noiembrie 2017, a termenului pentru finalizarea unei oferte publice primare prin oferirea spre subscriere a unui pachet de acțiuni nou-emise, reprezentând 15,29%.
La 28 martie a.c., Directoratul CEO a luat act de stadiul procesului de privatizare și a principalelor aspecte care constituie puncte de blocaj în derularea acestuia și a decis să se efectueze demersurile necesare în vederea elaborării și adoptării unui act normativ privind suspendarea procesului de privatizare al companiei prin ofertă publică de majorare a capitalului social prin aport de capital.
La scurt timp, decizia conducerii CEO a fost adusă la cunoștință comisiilor de coordonare, respectiv, pregătire a procesului de privatizare și au fost analizate riscurile adoptării acesteia generate de faptul că strategia de privatizare a fost aprobată printr-un act normativ în 2013, iar pentru procesul de ofertă publică compania este implicată în diverse contracte cu case de avocatură sau Sindicatul de intermediere.
În concluzie, suspendarea procesului de ofertă publică s-ar putea face numai după aprobarea unui act normativ prin care să fie abrogată Hotărârea de Guvern nr.87/2013 de aprobare a strategiei de privatizare și în urma unei analize și decizii ale comisiilor IPO, precum și după o serie de acțiuni derulate la nivelul Ministerului Energiei.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: